Servind

Nový Golf reaguje inteligentním řízením klimatizace

Nový Golf reaguje inteligentním řízením klimatizace

V novém menu „Smart Climate“ se aktivují funkce klimatizace, jakými jsou například „Zahřátí rukou“ nebo „Čerstvý vzduch“. „Smart Climate“ je součástí třízónové automatické klimatizace „Air Care Climatronic“ s filtrem alergenů, která se dodává pro nový Golf na přání. Klimatizační funkce lze v Golfu aktivovat také pomocí intuitivního hlasového ovládání, u něhož stačí vyslovit věty, jakými jsou například „je mi zima“ nebo „je mi horko“.

Modely značky Volkswagen jsou ztělesněním moderní funkčnosti a typicky snadné orientace v interiéru. Ovládání nového modelu Golf je nyní ještě intuitivnější, což dokládá například třízónová automatická klimatizace "Air Care Climatronic". Nově koncipovaná klimatizace disponuje menu "Smart Climate", jehož prostřednictvím lze cíleně ovládat jednotlivé funkce, mezi něž patří například "Zahřát nohy" nebo "Volný výhled" - a to nejen stisknutím tlačítka, ale také na povel hlasového ovládání. Osmá generace je prvním Golfem, který reaguje na požadavky řidiče a spolujezdce interaktivně.

U klimatizace v novém modelu Golf lze snadno nastavit teplotu pomocí dotykových posuvných ovladačů nebo hlasovým povelem. Řidič i spolujezdec se na displeji informačního a zábavního systému nebo prostřednictvím pod ním umístěné dotykové plochy s tlačítky pro přímý přístup dostanou do ovládacího menu třízónové klimatizace "Air Care Climatronic" s filtrem alergenů. Jako alternativa ovládání klasických funkcí, jakými jsou rychlost ventilátoru nebo recirkulace vzduchu ("Classic Climate"), je na displeji k dispozici nové menu "Smart Climate". K aktivaci určitých nastavení klimatizace v tomto menu již není nutné složitě nastavovat různé parametry klimatizace. Místo toho postačuje intuitivně aktivovat již nakonfigurované programy dotykem nebo alternativně hlasovým ovládáním.

Volkswagen sestavil pět mimořádně často používaných programů, které zařadil do menu "Smart Climate". Jedná se o funkce "Volný výhled" (zbavování oken kondenzované vlhkosti), "Zahřátí nohou" (přivádění teplejšího vzduchu do prostoru pro nohy), "Zahřátí rukou" (přivádění teplejšího vzduchu z výdechů ventilační soustavy na přístrojové desce), "Ochlazení nohou" (přivádění chladnějšího vzduchu do prostoru pro nohy) a "Čerstvý vzduch" (proudění chladného vzduchu v interiéru). Funkce "Smart Climate" jsou přitom zapnuté jen po přechodnou dobu, aby v daný okamžik přispěly k lepšímu komfortu cestujících, ale poté se automatická klimatizace vrátí zpět ke svému předchozímu nastavení.

Změnit individuální trvalá nastavení klimatizace "Air Care Climatronic" je rovněž snadnější než dosud. Alternativou klasického ovládání v menu klimatizace je dotykový posuvník nebo hlasové ovládání. Golf je navíc vybaven novými digitálními mikrofony, takže systém rozpozná, zda hovoří řidič, nebo spolujezdec. Stačí říci "je mi zima" nebo "je mi horko" a "Air Care Climatronic" okamžitě upraví teplotu na straně řidiče nebo spolujezdce vpředu. Stejně tak je například možné říci "přidej čtyři stupně" a systém nastaví příslušnou teplotu. Stejně snadno a efektivně fungují pro změnu nastavení automatické klimatizace pokyny, jakými jsou "je tu průvan" nebo "je tu dusno".

Video: "Air Care Climatronic v novém modelu Golf"

Datum zveřejnění

19.1.2020

Zdroj informací

Porsche Česká republika s.r.o.

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2432 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál