Servind

ŠKODA rozšiřuje přístup ke službám ŠKODA Connect

ŠKODA rozšiřuje přístup ke službám ŠKODA Connect

Služba ŠKODA Connect, kterou lze nově využívat také prostřednictvím Google Home, umožňuje zjišťování dat a informací o voze ŠKODA v angličtině. Česká automobilka funkce ŠKODA Connect Alexa Skill dále rozšířila. Pomocí hlasového asistenta Alexa Skill od Amazonu se lze v nejnovější verzi dotazovat i na specifické informace, týkající se elektrifikovaných vozů. Ve všech modelech ŠKODA rozumí Alexa vedle němčiny, angličtiny a francouzštiny také španělštině a italštině.

Inteligentní hlasoví asistenti jako Google Home nebo Amazon Alexa získávají na oblibě a usnadňují každodenní život. ŠKODA se k tomuto vývoji přidává a vedle ŠKODA Connect Amazon Skill přichází s novým systémem Google Home ŠKODA Connect Action a pro všechny modely iV rozšiřuje nabídku o nové funkce. Amazon Alexa svým uživatelům nově nabízí rozšíření jazyků o italštinu a španělštinu. S oběma hlasovými asistenty lze jednoduše a z pohodlí domova prostřednictvím ŠKODA Connect zjistit aktuální data vozu nebo jeho aktuální pozici.

Dálkové odemykání vozu a zjišťování stavu pomocí Google Home

S první verzí nového systému Google Home ŠKODA Connect Action lze nejprve v angličtině (další jazyky budou následovat) zjistit řadu informací o vozu a z dálky řídit některé akce. Hlasový asistent například sdělí typ a motorizaci vozu a poskytne report o jeho stavu. Google Home na přání okamžitě nahlásí momentální stav oleje i termín jeho příští výměny, termín servisní kontroly nebo aktuální stav paliva v nádrži a aktuální dojezd vozu. Vyžádat si lze také jízdní data, jako je ujetá vzdálenost, průměrná spotřeba a rychlost, stav počítadla kilometrů a aktuální pozice. Hlasový asistent kromě toho odpoví i na otázku, zda jsou všechna dveře i okna zavřená, světla vypnutá a vůz zamčený.

Nové jazyky pro Alexa Skill a iV funkce pro hlasové asistenty

Hlasový asistent ŠKODA Connect Alexa Skill, který byl zavedený v roce 2018, po aktualizaci ve své nejnovější verzi rozumí ve všech modelech ŠKODA otázkám v pěti různých jazycích: vedle němčiny, angličtiny a francouzštiny je to nově také italština a španělština. V čistě elektrickém modelu ŠKODA CITIGOᵉ iV a ve voze ŠKODA SUPERB iV s plug-in-hybridním pohonem lze pomocí hlasových asistentů zjistit aktuální stav lithium-ionové baterie a její aktuální nabití i odpovídající dojezd na elektrický pohon. Hlasovým povelem lze také před plánovaným odjezdem zapnout klimatizaci nebo topení. Pomocí hlasu lze také spustit a ukončit nabíjení připojeného vozu.

Datum zveřejnění

28.1.2020

Zdroj informací

ŠKODA AUTO a.s.

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3046 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál