Servind

Double pro značku ŠKODA v anketě ,Best Cars‘

Double pro značku ŠKODA v anketě ,Best Cars‘

Čtenářky a čtenáři odborného časopisu auto motor und sport rozhodli, že ŠKODA OCTAVIA a ŠKODA SUPERB patří mezi vítěze čtenářské ankety ,Best Cars 2020‘: OCTAVIA si s 15,4 % všech hlasů zajistila titul nejoblíbenějšího importovaného kompaktního vozu v Německu už poosmé. Pro model ŠKODA SUPERB hlasovalo 17,9 % respondentů, kteří jej tak zvolili vítězem mezi importovanými vozy střední třídy.

Předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Bernhard Maier u příležitosti předávání cen ve Stuttgartu řekl: „Tento double nás velice těší: Pro náš model OCTAVIA je to skvělé ocenění, je to ikona naší značky. Cena pro model SUPERB ukazuje, že jsme se modernizací tohoto produktu přesně trefili do vkusu našich zákazníků. Děkuji všem čtenářkám a čtenářům, kteří pro oba naše modely hlasovali. Tato ocenění jsou pro celý tým společnosti ŠKODA AUTO velkým povzbuzením. Svou cestou půjdeme důsledně dál!“

Odborný časopis auto, motor und sport letos už po čtyřiačtyřicáté vyzval své čtenáře k tomu, aby hlasovali pro své osobní favority v jedenácti kategoriích. Mohli si vybrat mezi 387 modely. Ve čtenářské anketě ,Best Cars‘ svůj hlas odevzdalo zhruba 103 000 respondentů.

Jen několik dní před předáváním cen byl Německu zahájen příjem objednávek na novou generaci modelu OCTAVIA. Srdce značky je k dispozici nejprve ve verzi kombi, liftback portfolio modelů doplní v nejbližších týdnech. Nová generace tohoto bestselleru se představila jako prostornější, bezpečnější, dokonale propojená a emocionálnější než kdykoli předtím. Tím OCTAVIA opět definuje měřítka ve svém segmentu a má nejlepší předpoklady k tomu, aby navázala na úspěch svých předchůdců: se zhruba 400.000 ročně prodanými exempláři patří OCTAVIA mezi nejoblíbenější vozy v Evropě. Celkem ŠKODA dosud vyrobila téměř sedm milionů kusů svého bestselleru.

Model ŠKODA SUPERB byl v loňském roce výrazně přepracován. Vlajková loď modelové palety značky ŠKODA je dnes atraktivnější, modernější a prostornější než kdykoli předtím. Světlomety full-LED-matrix a rozšířená nabídka inovativních asistenčních systémů, to jsou jen dva příklady z celé řady technických novinek, díky nimž je SUPERB jedním z nejbezpečnějších a nejkomfortnějších vozů ve své třídě. Kromě toho je poprvé k dispozici také verze SUPERB iV s plug-in-hybridním pohonem. SUPERB se svým úspěchem výrazně podílí na trvalém růstu značky ŠKODA: Od uvedení třetí generace v březnu 2015 sjelo z linek zhruba 500 000 vozů řady SUPERB, celkově pak automobilka svůj vrcholný model vyrobila v počtu zhruba 1,25 milionu exemplářů.

Datum zveřejnění

6.2.2020

Zdroj informací

ŠKODA AUTO a.s.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2464 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál