Servind

Dodávková pneumatika Continental v budoucnu se samozacelovací technologií ContiSeal

Dodávková pneumatika Continental v budoucnu se samozacelovací technologií ContiSeal

Samozacelovací technologie ContiSeal se bude v budoucnu používat i u dodávkových pneumatik Continental. Spolehlivě a bez ztráty tlaku utěsní poškození běhounu pneumatiky způsobené předměty o velikosti až pět milimetrů. Odpadá tak většina důvodů pro výměnu pneumatiky, což představuje důležitý příspěvek k hospodárnému a bezpečnému provozu dodávkových pneumatik.

„Výměna pneumatiky kvůli propíchnutí hřebíkem nebo šroubkem znamená zpravidla pro dopravní firmu vyšší náklady,“ konstatuje Jan-Ole van Lengen, produktový manažer pneumatik pro minivany a dodávky společnosti Continental pro region EMEA. „I jen malé propíchnutí vyžaduje zastavení vozidla a vede k prostojům nebo pracnému překládání nákladu do náhradního vozidla. Technologie ContiSeal dokáže spolehlivě utěsnit téměř 90 % možných poškození běhounu.“ Společnost Continental testuje použití technologie ContiSeal i u zimních a celoročních pneumatik pro dodávky a minivany.

První pneumatikou s touto technologií je VanContact 100 o často montovaném rozměru 215/65 R 16 C 106 / 104 T – její výroba bude spuštěna tento měsíc. Jedná se o robustní pneumatiku pro přepravu velkých nákladů i na špatných cestách. Zásluhou mohutného ochranného žebra na bočnici dokáže odolat kontaktu s obrubníkem. Vyhazovač kamínků ve vrstvě pryže pod drážkou a obzvláště odolný dezén umožňují této pneumatice zvládnout bez problémů i horší cesty. Díky zesílené kostře je možný i trvalý provoz s velkým nákladem, což má příznivý dopad také na jízdní stabilitu. V důsledku vylepšené silika směsi a velké styčné plochy s povrchem poskytuje vysoký kilometrový výkon i v obtížných podmínkách.

Datum zveřejnění

13.2.2020

Zdroj informací

Continental Barum s.r.o.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.269 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál