Servind

Nová pneumatika Continental WinterContact TS 870

Nová pneumatika Continental WinterContact TS 870

U nové pneumatiky WinterContact TS 870 přišli inženýři společnosti Continental s novým dezénem a novou běhounovou směsí. Jejich nesnadným cílem bylo vyvinout pneumatiku, která bude ještě lepší než její veleúspěšný předchůdce. Výsledkem je pneumatika, jež v přímém srovnání nabízí o 5 % kratší brzdnou dráhu na ledu a o 5 % lepší handling na sněhu. Nová pneumatika WinterContact TS 870 rovněž přináší vyšší přilnavost na sněhu, zlepšené vlastnosti za mokra a lepší handling na suchých vozovkách. Inženýři společnosti Continental udělali pokrok také v oblasti ekologické šetrnosti – pneumatika nyní dosahuje o 7 % delší životnosti a o 4 % nižšího valivého odporu.

Dobrá zimní pneumatika nabízí vyvážený výkon ve všech disciplínách. Aby toho bylo možné dosáhnout, vyvinuli jsme nový dezén a složení běhounové směsi jsme upravili dle nejnovějších poznatků z oblasti výzkumu. Zaměřili jsme se na bezpečnost na sněhu, na ledu i za mokra. Pracovali jsme také na prodloužení životnosti a snížení valivého odporu.

V zájmu bezpečnějšího brzdění na ledu nyní kontaktní plocha pneumatiky obsahuje až o 10 % více dezénových bloků než její úspěšný předchůdce. Hrany a lamely v těchto blocích fungují jako stěrače, které odvádějí rozbředlý sníh a zajišťují dobrou přilnavost na zledovatělých vozovkách. Hluboké zářezy umístěné rovnoběžně se šikmými drážkami vytvářejí vysoký počet hran, díky nimž se dynamické síly přenášejí efektivněji a zajišťují dobrou přilnavost v přímém směru a dobré vedení v zatáčkách na sněhu. Další výhodou této konstrukce je větší počet sněhových kapes v běhounu. Tyto kapsy se při jízdě zaplní sněhem a zajišťují ještě lepší záběrové vlastnosti.

Nové 3D záběrové lamely jsou umístěny v optimálním úhlu, aby se spojily se sněhem. Když se tyto dezénové bloky dostanou hlouběji do sněhu, mnohem efektivněji se s ním spojí a zajistí tak ještě vyšší přilnavost.

Nová konstrukce dezénu se vyznačuje rovněž speciální středovou drážkou, která slouží k ještě rychlejšímu odvodu vody při jízdě v dešti a poskytuje lepší ochranu proti aquaplaningu. Dalším faktorem, jenž přispívá ke kratší brzdné dráze, je nově vyvinutá běhounová směs, která stejně jako v případě předchozího modelu nese název Cool Chili. Směs speciálních pryskyřic zaručuje lepší záběrové vlastnosti a kratší brzdnou dráhu za mokra.

Další pozitivní efekt je výsledkem flexibility polymerové směsi, kterou zajišťuje optimalizovaná hustota příčných vazeb. Dochází tak k lepšímu kontaktu pneumatiky s vozovkou, nižšímu oděru a prodloužení kilometrového výkonu pneumatiky. Směs byla rovněž vyvinuta tak, aby nabízela výrazně nižší valivý odpor. Štítek EU pro značení pneumatik uvádí u nového modelu WinterContact TS 870 známku „C“ v kategorii palivové účinnosti, známku „B“ v kategorii přilnavosti za mokra a hluk na vozovce s hodnotou 70 dBm, což představuje nejnižší kategorii se symbolem jediné zvukové vlny.

Datum zveřejnění

24.2.2020

Zdroj informací

Continental Barum s.r.o.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2447 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál