Servind

Zákazníci i nadále důvěřují zimním pneumatikám

Zákazníci i nadále důvěřují zimním pneumatikám

Letos na podzim bude představena nová pneumatika WinterContact TS 870 od společnosti Continental. V době uvedení na trh plánuje společnost Continental vyrábět 19 rozměrů v rozsahu 14–17 palců pro subkompaktní vozy, kompaktní vozy a vozy střední třídy. Portfolio se pro zimní sezónu 2021 postupně rozšíří.

Tento segment je z hlediska poptávky po zimních pneumatikách v západní a střední Evropě i nadále tím největším. Jen v Německu, Rakousku a Švýcarsku se v letech 2017 až 2019 pohybovala poptávka po těchto zimních pneumatikách mezi 23 až 25 miliony kusů. Značnou poptávku jsme zaznamenali také v Polsku, České republice a na Slovensku, kde se za poslední tři roky prodalo přibližně 7 milionů kusů zimních pneumatik v těchto rozměrech. Zatímco experti předpovídají, že poroste zájem o větší a širší pneumatiky, poptávka po 15, 16 a 17palcových modelech zůstává i nadále vysoká.

Podle vyjádření odborníků ze společnosti Continental se na prodeji v Německu, Rakousku a Švýcarsku z celých 25 % podílejí pouze modely v těchto třech rozměrech – 185/65 R 15 T, 195/65 R 15 T a 205/55 R 16 H – přičemž právě tyto rozměry pneumatik se obvykle montují na kompaktní vozy a vozy střední třídy. Tyto rozměry rovněž patří k nejoblíbenějším v západní a střední Evropě.

Drtivá většina řidičů stále v zimě používá zimní pneumatiky. Odborníci ze společnosti Continental potvrzují, že přibližně 80 % majitelů vozidel v Německu, Rakousku a Švýcarsku na zimu přezouvá na zimní pneumatiky, aby mohli bezpečně pokračovat v jízdě i v případě nepříznivého počasí. Při nákupu nových pneumatik se řidiči nadále obracejí na své prodejce pneumatik se žádostí o radu a také sledují testy v motoristických časopisech, než se rozhodnou pro ten správný produkt pro své potřeby. Tím se vysvětluje, proč zimní pneumatiky, které předvedly své kvality a vysoký výkon v těchto testech, tedy pneumatiky jako řada WinterContact od společnosti Continental, patří mezi zákazníky k těm nejoblíbenějším. Od doby, co byla v roce 2016 poprvé vyrobena pneumatika WinterContact TS 860, získala nejvyšší hodnocení a doporučení ve 36 z 37 testů.

Její nástupce, nový model WinterContact TS 870, bude při svém uvedení na trh k dispozici v řadě rozměrů. Nejmenší rozměr je vhodný například pro VW up!, zatímco ve třídě kompaktních vozů se jedná o pneumatiky vhodné mimo jiné pro modely VW Golf a Citroen C4. U sportovněji zaměřených modelů, včetně BMW řady 1 a řady 3, pomohou nové zimní pneumatiky Continental zajistit bezpečnou jízdu v průběhu celého zimního období.

Datum zveřejnění

24.2.2020

Zdroj informací

Continental Barum s.r.o.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2503 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál