Servind

Nové průzkumy odhalují, že z nočních jízd mají Češi obavy

Nové průzkumy odhalují, že z nočních jízd mají Češi obavy

Nové průzkumy odhalují, že z nočních jízd mají Češi obavy

• Více než 68% českých řidičů, tedy celé dvě třetiny respondentů tvrdí, že v noci kvůli zhoršené viditelnosti za volant usedají s obavami
• Celých 86% řidičů by se za volantem či řídítky cítilo bezpečněji, kdyby na cestu lépe vidělo
• Výzkum také názorně ukazuje, že se řidiči věnují kontrole svých žárovek v mnohem menší míře než například kontrole pneumatiky
• Konvenční žárovky Tungsram Megalight přinášejí na silnici až o 150% více světla a dělají tak noční jízdu mnohem bezpečnější a méně únavnou

8. březen 2020, Praha, Česká republika
Nový průzkum mezi českými motoristy tak mimo jiné ukazuje, že tu i v současné nelehké situaci vzniká pro servisy a velké distribuční firmy možnost zajímavého byznysu – totiž nabízet a prodávat prémiové žárovky do automobilových reflektorů. Společnost Tungsram oslovila vzorek 1000 českých motoristů a zeptala se jich také na to, kolik péče věnují údržbě svých vozů. A zda upřednostňují jízdu přes den či v noci.
Ač jsme národem vyhlášeným svými nočními přesuny na dovolenkové destinace, nyní se ukázalo, že 68% českých řidičů noční jízda vysloveně namáhá, a to i při jízdě se zapnutými dálkovými světlomety. Zjistili jsme také, že 47% všech respondentů je v noci za volantem nervóznější než ve dne. V případě dotazovaných českých řidiček takto odpovědělo dokonce celých 60%! Přesně 12% respondentů uvedlo, že je žárovky ve svém voze či motocyklu nikdy nenapadlo ani zkontrolovat, natož preventivně vyměnit za výkonnější, zatímco v případě tlaku v pneumatikách a opotřebení vzorku toto „lajdáctví“ přiznalo pouhých 5% českých šoférů.
Jasně se také ukázalo, že 86% řidičů by uvítalo, kdyby měli k dispozici výkonnější světlomety a na cestu lépe viděli. To potvrzuje 36% respondentů, kteří uvedli, že pokud už musí kupovat nové žárovky, je pro ně prioritou větší svítivost než cena. Naopak důraz na cenu přiznalo 17 % dotazovaných, kteří výkon ani kvalitu neřeší.
Jan Neubauer, obchodní ředitel společnosti Tungsram Automotive v České republice, celou situaci komentuje věcně a s nadhledem: „Viditelnost vždycky byla a vždycky bude kritickým bezpečnostním faktorem při jízdě, ať už ve dne nebo v noci. Průzkum jasně ukazuje, že většina motoristů si to uvědomuje, a že kvalitní výkonné žárovky, které dokáží noční vozovku lépe osvětlit, a tudíž dříve odhalit potenciální nebezpečí v podobě nečekané překážky na vozovce, je pro ně prioritou. Pro malé servisy, ale i pro velké distribuční firmy, tu při správné komunikaci s koncovým zákazníkem vzniká obrovský prostor pro navýšení prodejů. Požadovanou větší jistotu při nočních přesunech nabízí například náš vítěz srovnávacích testů žárovek, řada Tungsram Megalight.“
Zmiňovaná řada žárovek Tungsram Megalight dokáže oproti standardním žárovkám na trhu nabídnout až o 150% více světla a garantuje tak po setmění méně únavnou a tudíž i bezpečnější jízdu. Automobilové a motocyklové žárovky značky Tungsram jsou nyní k dispozici také českém trhu a kompletně tak nahrazují produkty značky GE.
Tungsram je renomovaný evropský výrobce nabízející v současnosti širokou škálu možností osvětlení. Dodává jak systémová řešení pro samotné výrobce automobilů a motocyklů, tak ucelené řady produktů vyvinuté speciálně pro maloobchod a velkoobchod, potažmo pro koncového uživatele.
V České republice zajišťují distribuci kompletního sortimentu společnosti Tungsram v segmentu automotive společnosti AutoKelly, Elit, KOLIMPEX a LightSPECTRUM.

 

O společnosti Tungsram Group

Skupina Tungsram Group vyrábí osvětlení nejvyšší kvality založené na nejvyšších evropských výrobních standardech pro celou řadu odvětví, včetně venkovního, vnitřního, zemědělského a automobilového průmyslu.

Výrobky společnosti jsou navrhovány, konstruovány a vyráběny v Evropě a distribuovány na více než 100 trzích po celém světě. Společnost Tungsram se zavázala k neustálému vývoji, aby dosáhla zlepšení výkonu osvětlení a energetické účinnosti.

V roce 2020 nahrazuje značka Tungsram celosvětovou značku automobilového osvětlení GE a pokračuje v historii inovací, která sahá až do založení společnosti před více než 120 lety.

 

 

Datum zveřejnění

08.04.2020

Zdroj informací

* Průzkum prováděla prestižní britská společnost OnePoll v únoru 2020. Na žádost firmy Tunsgram byl vyzpovídán vzorek 1000 českých řidičů.

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2176 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál