Servind

Generali Česká pojišťovna spustila videoprohlídky škod

Generali Česká pojišťovna spustila videoprohlídky škod

Generali Česká pojišťovna spustila nové technologické řešení při dokumentaci škod - tzv. videoprohlídky. Asistovaný videohovor umožní mobilním techniků pojišťovny zmapovat a především vyfotografovat vybrané škody na motorových vozidlech i na majetku. A to vše bez nutnosti osobního setkání. Jde tak o podstatný příspěvek k prevenci při šíření koronaviru v Česku. Řešení dokáže plně nahradit dosud běžnou osobní prohlídku. S jeho využitím se počítá i do budoucna.

„Naším cílem je přinášet klientům taková opatření, která jim usnadní řešení pojistné události a také ji významně zrychlí. Videoprohlídky jsou toho jasným důkazem, nasadit do provozu jsme je navíc dokázali během necelých dvou týdnů. Ukazuje se, že umíme na vzniklé situace reagovat rychle. Do digitálních technologií budeme i nadále zásadním způsobem investovat,“ vysvětluje Jiří Doubravský, provozní ředitel Generali České pojišťovny.

Snadné technické řešení

Videoprohlídky jsou vhodné pro vybrané typy škod, které posoudí likvidátor při jejich registraci. Následně je proces videoprohlídky předán na mobilního technika. Ten se v dalším kroku spojí s klientem. Z jeho strany přitom stačí, aby měl k dispozici chytrý mobilní telefon s přístupem na internet. Videoprohlídky jsou dostupné pro uživatele telefonů s operačním systémem Android a iOS. Není přitom potřeba instalovat žádnou aplikaci.

„S klientem naši mobilní technici předem proberou celý proces videoprohlídky a domluví si termín jejího provedení. Následně pak klient obdrží v SMS zprávě odkaz, díky kterému se k videoprohlídce připojí. Jde skutečně o velmi jednoduché a přitom maximálně užitečné a řešení,“ vysvětluje princip Jiří Doubravský.

Asistovaný videohovor umožnuje, aby mobilní technik během něj s klientem komunikoval. Fakticky ho tak navádí ke směřování kamery telefonu tak, aby výsledek prohlídky byl co nejkvalitnější.

Během prohlídky přitom mobilní technik pořizuje na dálku fotografie, které jsou následně přiloženy do složky pojistné události. Technologie je bezpečná, klienti tak nemusí mít obavy, že by docházelo k narušení jejich soukromí nebo k přístupu k datům v jejich telefonu.

Po skončení videohovoru dostane klient na svůj e-mail obratem zápis o prohlídce. Proces řešení škody pak může rychle pokračovat dál.

Výhody videoprohlídek ve zkratce

- Snadné technické řešení, kterým provází mobilní technik, jde o tzv. asistovaný videohovor

- Mobilní technik díky videohovoru pořídí odpovídající fotografie, které se následně vloží do složky pojistné události

- Distanční komunikace pomáhá pojišťovně i klientovi zvládnout ztížené podmínky a omezení způsobené koronavirovou pandemií

- Technologické řešení šetří významně čas klientům a zrychluje proces vyřešení pojistné události

Datum zveřejnění

27.04.2020

Zdroj informací

Generali Česká pojišťovna

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2566 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál