Servind

Nexen založil nadační fond na ochranu životního prostředí

Nexen založil nadační fond na ochranu životního prostředí

Závod Nexenu v průmyslové zóně Triangle se nachází jen 6 km od Žatce. Je proto pochopitelné, že fond bude podporovat ochranu přírody zejména v jeho okolí. Jako jeden z největších zaměstnavatelů v Ústeckém kraji však chce podpořit i širší území ve vzdálenosti do 40 km od Žatce. Podporu tak mohou získat projekty realizované například v Klášterci nad Ohří, Bílině, Mostu nebo Litvínově. Nexen bude do fondu přispívat 1 milion korun ročně.

„V Nexenu vnímáme otázku životního prostředí velmi citlivě. Při stavbě naší továrny jsme dbali na nejvyšší ekologické standardy a stejný přístup chceme prosazovat i prostřednictvím našeho nadačního fondu. Chceme být odpovědní vůči přírodě v našem okolí a chránit dědictví, které pod tíhou života moderní civilizace může být nevyhnutelně ztraceno,“ vysvětlil rozhodnutí firmy založit nadační fond jednatel Eung Young Lee.

Nadační fond Nexen podpoří individuální projekty a aktivity v oblasti ochrany a zlepšení kvality všech složek životního prostředí. Vítané jsou projekty, které prokáží podporu péče o volně žijící živočichy, planě rostoucí rostliny, přírodní stanoviště, biotopy, krajinné celky i významné krajinné prvky. Pozornost se rovněž zaměří na rozvoj environmentální výchovy, zejména dětí a mládeže.

Žádat o podporu mohou fyzické i právnické osoby se sídlem na území ČR i obce. Žádosti je možné přihlašovat do konce roku 2020. Podrobnosti najdou žadatelé na webových stránkách firmy www.nexentire.com/cz/company/csr/. Další výzva bude zveřejněna v lednu 2021.

Závod Nexen Tire Europe spustil provoz v srpnu loňského roku. Jde o první závod společnosti na evropském kontinentě, tři další jsou v Asii. Žatecká továrna patří mezi nejmodernější továrny na výrobu pneumatik na světě a zaměstnává přes 850 zaměstnanců.

Datum zveřejnění

27.07.2020

Zdroj informací

Nexen Tire Europe

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2687 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál