Servind

VCHD Cargo oslavila první rok na německém trhu

VCHD Cargo oslavila první rok na německém trhu

Založení dceřiné společnosti VCHD Cargo GmbH se sídlem v Radeburgu nedaleko Drážďan předcházela důkladná analýza trhu, která ukázala dobrý potenciál zejména v oblasti linkové přepravy po Německu.

„Vzhledem k našim tradičně dobrým kontaktům na německém trhu jsme se rozhodli založit VCHD Cargo GmbH a usnadnit si tak přístup k vnitroněmeckým zakázkám, které pro nás kvůli zákazu kabotáže jinak nebyly dostupné,“ uvádí předseda představenstva VCHD Cargo a.s. Ing. Petr Kozel. V lednu 2019 byla založena společnost VCHD Cargo GmbH Radeburg. Její první nákladní vozidlo vyjelo na trasu v červnu 2019. V současné době společnost na německém trhu provozuje osm pravidelných linkových přeprav, další dva nákladní vozy budou uvedeny do provozu v nejbližších týdnech.

„V České republice je už několik let nedostatek profesionálních řidičů, kromě toho se zvyšuje tendence kvalitních pracovníků na těchto pozicích odcházet do zahraničí, a to z nejrůznějších, zejména osobních, důvodů. O tomto trendu už dlouho víme a našim kvalitním pracovníkům nabízíme práci na našich zahraničních linkách,“ vysvětluje Petr Kozel.

Založením dceřiné společnosti se nabídka pracovních míst pro kmenové české zaměstnance dále rozšířila. „Ve výběru potencionálních kandidátů pro zaměstnání v naší německé dceřiné společnosti jsme relativně přísní. Především s nimi musíme mít dlouhodobé pozitivní zkušenosti. Jako rodinná společnost s důrazem na tradiční hodnoty jim dokážeme nabídnout i mimo Českou republiku řadu benefitů ─ od užívání služebních bytů až po možnost trvale se v zahraničí usadit i s rodinou. Podnikání se zde liší nejen legislativními podmínkami pro přepravní společnosti a silnou ochranou zaměstnaneckých práv, ale také podmínkami na trhu. Obtížněji se v oblasti přeprav získávají nové pravidelné zakázky, ale po získání se častěji přetransformují do dlouhodobé spolupráce,“ hodnotí první rok podnikání v Německu Petr Kozel.

Podle Kozla jsou v Německu v tomto oboru nižší nároky na cash flow managment. VCHD Cargo GmbH letos očekává tržby ve výši okolo 1,5 milionu eur a v druhé polovině roku plánuje posílit kmenový tým v Radeburgu o další řidiče a zkušené speditéry.

Datum zveřejnění

04.08.2020

Zdroj informací

VCHD Cargo

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2033 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál