Servind

Mirka slaví 20 let bezprašného broušení

Mirka slaví 20 let bezprašného broušení

Již po dvě desetiletí je společnost Mirka, kterou od roku 1993 v České republice a na Slovensku zastupuje společnost Servind, v popředí bezprašného broušení. Je to díky vynálezu, který způsobil revoluci na pracovištích po celém světě. Vývojem brusiva, které má mřížkovou strukturu nosiče namísto konvenčního papírového podkladu, bylo možno uskutečnit extrémně účinné odsávání prachu z povrchu, čímž bylo dosaženo jak zlepšení kvality práce, tak i pracovního prostředí. Díky brusivu, které vizuálně vypadá jako síťka, bylo jednoduše pojmenováno Abranet.

Patentovaná technologie brusiva zajišťuje, že žádná prachová částice se nedostane dále než 0,5 mm od otvoru pro odsávání. To znamená, že brusná zrna si mohou udržet svůj brusný výkon a výsledný prach je bezpečně odstraněn. Abranet je vysoce odolný vůči prachovým částečkám a zanášením, čímž si zachovává delší životnost a dobré brusné vlastnosti. Brusivo Abranet funguje nejlépe v kombinaci   s ergonomickými bruskami a vysavači Mirka. Díky velkému rozsahu portfolia a různým stupňům hrubostí brusiva lze dosáhnout vynikajících výsledků na jakémkoliv broušeném povrchu.

„Brusivo Mirka Abranet je výsledkem finské vynalézavosti a schopnosti jít dál za hranice běžného myšlení. To, co začalo původně laboratorním experimentem, se rychle osvědčilo a stalo se dokonalým příkladem toho, jak ve společnosti Mirka pracujeme na inovaci produktů,“ říká vývojový inženýr a jeden z „otců“ Abranetu Hans Hede. 

Dnes, o 20 let později, je bezprašné broušení široce akceptováno jako průmyslový standart a mnoho zákazníků i konkurentů mělo již možnost seznámit se s výhodami jedinečného brusiva Abranet. Originální brusivo Mirka Abranet a jeho patentovaná technologie pochází z továrny Mirka ve finském Jeppo, kde vše začalo. Ani dnes zde neustávají ve vývoji a vylepšování svých produktů a těší se na mnoho dalších desetiletí bezprašného a bezpečného pracovního prostředí.

Datum zveřejnění

17.08.2020

Zdroj informací

Servind

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2654 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál