Servind

Autobusy Scania pro ČSAD MHD Kladno

Autobusy Scania pro ČSAD MHD Kladno

Klimatizovaná vozidla o délce 12 m jsou nízkopodlažní, disponují 28 sedadly (+2 sklopná) i místem pro kočárek nebo invalidní vozík. Celková obsaditelnost je 80 cestujících. Cestující mohou využívat Wi-Fi připojení i USB porty pro nabíjení drobné elektroniky a úhradu jízdného mohou uskutečnit prostřednictvím platebních karet. Řidiči mají k dispozici ledničku a kabinu oddělenou od prostoru pro cestující průhlednou stěnou.

Autobusy Scania Citywide LF jsou vybaveny moderním elektronickým vnějším i vnitřním informačním systémem, samozřejmostí je povelový přijímač usnadňující orientaci nevidomým. Vozíčkářům je k dispozici výklopná nájezdová plošina u druhých dveří. Nástup a výstup cestujících zajišťuje vnější i vnitřní poptávkový systém otevírání dveří.

Ve vozidlech je nainstalováno zařízení na sledování aktuální polohy, data jsou pak předávána do chytrých označníků a aplikace Město Kladno. Pro využití v budoucnosti je v autobusech namontována technologie, umožňující komunikaci s externím zařízením na křižovatkách k postavení preferenční trasy pro veřejnou dopravu.

Scania Citywide LF je autobus, který byl speciálně navržen pro rušný provoz v centrech měst, který si žádá rychlý nástup a výstup cestujících s maximální přepravní kapacitou. Autobusy pohání motor Scania o objemu 9 l pracující na CNG. Má výkon 206 kW (280 k). Převodovka je automatická ZF.

ČSAD MHD Kladno provozuje v systému městské dopravy v Kladně 52 autobusů, z toho 12 je značky Scania.

Datum zveřejnění

13.09.2020

Zdroj informací

Scania

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1923 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál