Servind

Novinky od Alcar Bohemia

Novinky od Alcar Bohemia

Prémiová značka AEZ pro letošní zimu představuje designovou novinku s názvem Tioga. Toto slovo pochází z jazyka indiánského kmene Irokézů a znamená kde se cesta rozdvojuje. Značka AEZ tento termín použila pro svou novinku, do jejíhož designu vetkla „rozdvojení“ v podobě dvojitých paprsků.

Kola AEZ Tioga, které zaujmou svou elegancí i technicky dokonalým zpracováním, jsou k dispozici ve dvou barevných variantách. První z nich AEZ Tioga titan kombinuje grafitový lak s leštěnou čelní plochou. Druhá AEZ Tioga graphite nabízí další atraktivní možnost, jak obout svůj vůz pro zimní jízdu s jednobarevným grafitovým lakem. Obě varianty využívají nový odolný lak SRC, který kolo chrání před nepříznivými vlivy okolí.

Kola AEZ Tioga poskytují širokou škálu aplikací nejen pro vozidla střední třídy. V originálních rozměrech od 17“ do 19“ jsou schválená například pro vozy Audi A3, A4, A6 a Audi Q3, BMW řady 3 a 5, Volkswagen Golf a Tiguan, Seat Tarraco, Leon a Ateca nebo Škoda Karoq.

Kola Dezent dodávají automobilům styl i v zimním období. Novinka Dezent TR silver nabízí sportovní design dvojitých paprsků se stříbrným lakováním. Varianta Dezent TR black dodá automobilům jedinečný temný výraz svým celočerným lakem. Široká variabilita aplikací v rozměrech od 16“ do 18“ a nový lak SRC dělá z designu TR ideálního společníka na zimu pro mnoho vozů. Na modelech vozidel Audi a BMW je navíc do kol možné vložit originální středové krytky s logem výrobce vozidla. Pro mnoho modelových řad je novinka TR k dispozici v originálním rozměru se schválením ECE a kolo tak není třeba zapisovat do technického průkazu vozidla.

Nový ultraodolný lak SRC

Všechna litá kola značek AEZ, Dotz a Dezent jsou dobře chráněna po celý rok díky třem různým vrstvám vylepšeného laku SRC, díky němuž jeho německý výrobce zaručuje dokonalou ochranu kol i v zimním období.

Základním lakem je extrémně tvrdý práškový lak černé nebo světle šedé barvy, který je nanášen elektrostaticky a následně vytvrzen v peci při teplotě 210 °C po dobu 45 minut. Druhá vrstva barevného laku se aplikuje v tekutém stavu a po dobu 40 minut je stabilizována při teplotě 180 °C. Jako svrchní vrstvu a zároveň první linii obrany proti vlivům prostředí nakonec kolo dostává dvě vrstvy prémiového bezbarvého laku.

Kvalitu laku Alcar pravidelně testuje. Agresivní podmínky, do nichž se kola v zimním provozu mohou dostat, se simulují například v testu se solným postřikem a testu odolnosti vůči korozi, které pro Alcar provádí nezávislá externí laboratoř. Během testů kola musí odolat po dobu 300 hodin působení štěrku, soli, octové kyseliny a chloridu měďnatého.

K litým kolům AEZ a Dotz bezpečnostní šrouby zdarma

Alcar svým zákazníkům opět zvýhodňuje nákup prémiových značek litých kol AEZ a Dotz. V případě, že si vyberou jakýkoliv design od značky AEZ nebo Dotz a objednají si ke kolům bezpečnostní šrouby či matice Sicuplus, dostanou je od Alcaru zdarma. Tato akce platí až do 30.11.2020, takže ji stihnou i ti, kteří budou přezouvat na zimní pneumatiky až v pozdějším termínu.

Kromě toho se Alcar opět snaží ulehčit zákazníkům výběr zimní sady kol a pneumatik a ze své nabídky téměř 70 designů litých kol vybral 12 designů vhodných na zimu, které zařadil do své podzimní nabídky Elegance i v zimě. Motoristé v ní naleznou kola všech barevných odstínů i podzimní novinky od značek AEZ a Dezent. Na všechny designy od značek AEZ, Dotz a Dezent Alcar poskytuje tříletou záruku.

Alcar 3D konfigurátor

Motoristé mohou nonstop využívat při výběru kol bezkontaktního pomocníka, kterým je unikátní Alcar 3D konfigurátor kol na www.alcar.cz. Ten se snaží, aby byl zážitek z namontování kola na vůz pokud možno co nejrealističtější a zákazník si mohl v pohodlí domova vybrat kolo, které se jemu na vozidle líbí nejvíce. Důležité je, že konfigurátor zobrazuje pouze ty kombinace, které mají potřebnou homologaci pro provoz na veřejných komunikacích v ČR. Návštěvník konfigurátoru tak na jednom místě získá všechny potřebné informace o schválených kolech, pneumatikách i systémech pro měření tlaku v pneumatikách. Informace o všech aktuálních novinkách si motoristé mohou přečíst také na novém webu, který Alcar spustil během září.

Datum zveřejnění

17.09.2020

Zdroj informací

Alcar Bohemia

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2659 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál