Servind

Dachser spustil bezemisní doručování ve Freiburgu

Dachser spustil bezemisní doručování ve Freiburgu

Dachser v centru německého Freiburgu vymezil oblast pro bezemisní doručování, která zahrnuje části historického starého města a městské části Neuburg a Oberau. S okamžitým účinkem se budou zásilky zákazníkům ze segmentu B2B a B2C v této přibližně 1,5 km2 velké zóně doručovat bez emisí.

„Elektrická nákladní kola jsme úspěšně zavedli před dvěma lety a toto je náš další logický krok ke zlepšení kvality vzduchu a života v centru Freiburgu,“ říká General Manager logistického centra Dachser ve Freiburgu Michael Gaudlitz.

K realizaci bezemisního doručování Dachser nyní nasazuje 7,5tunové plně elektricky poháněné lehké nákladní automobily Fuso eCanter, které doručují zboží buď přímo k zákazníkům nebo do mikrohubu nedaleko centra města, který provozuje partner Dachseru společnost VeloCarrier/Roc-Ket Cargo Bikes. Tady se menší zásilky překládají na nákladní elektrokola nebo do vozidel StreetScooter pro finální dodání. Dobíjecí stanice pro elektrická vozidla se nachází nedaleko pobočky Dachseru v Breisgau, v průmyslovém parku na jihu Freiburgu, který, stejně jako všechny pobočky společnosti Dachser v Německu, nakupuje elektřinu získanou stoprocentně z vodní energie.

Vezmeme-li v potaz kompletní přepravu, přičemž svozové linky a dálkové linky jsou provozovány konvenčními nákladními vozidly se vznětovými motory, pak nová služba u každé zásilky sníží emise CO2 průměrně o 26 %, emise pevných částic o přibližně 47 % a emise NOX o 41 %.

Datum zveřejnění

06.10.2020

Zdroj informací

Dachser

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1746 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál