Servind

Porota zvolila finalisty ankety AutoBest 2021

Porota zvolila finalisty ankety AutoBest 2021

Finalisty ceny AutoBest Best Buy Car of Europe 2021 jsou Citroën C4, Dacia Sandero, Honda Jazz, Peugeot 2008, Seat Leon, Škoda Octavia a Toyota Yaris. Tyto vozy budou soutěžit o cenu Best Buy Car of Europe in 2021. Vítěz bude oznámen v polovině prosince.

„V Evropě a na celém světě žijeme ve výjimečné době a čelíme jedné z největších krizí v oblasti veřejného zdraví v tomto století. Jsme svědky toho, jak moc ovlivňuje automobilový průmysl v Evropě. Jako motoristická média jsme také velmi těžce zasaženi, a sledujeme kolik lidí čelí extrémním obtížím. Ale navzdory tomu všemu jsme se rozhodli zůstat věrní naší tradici a vyhlásit finalisty naší ankety tak, jak jsme to dělali každý rok v posledních 20 letech. Rekordní počet sedmi finalistů je skvělou zprávou, že automobilový průmysl připravil skvělé nové modely, které si účast ve finále zaslouží,“ řekl zakladatel a předseda AutoBest Dan Vardie.

AutoBest uvolňuje logo Evropský finalista AutoBest 2021. Sedm výrobců má právo používat toto logo ve všech svých komunikačních a marketingových kampaních před oznámením vítěze AutoBest 2021.

Ve dnech 4. a 5. listopadu se členové evropské poroty AutoBest zúčastní závěrečného testu v rakouském Teesdorfu. „Zkušební dráha Fahrtechnik Rakouského automobilového klubu OEAMTC získala mezinárodní uznání pro testování vozidel i vzdělávání řidičů v mnoha oblastech. Protože centrum v Teesdorfu je blízko letiště ve Vídni, AutoBest je potěšen, že mohl navázal spolupráci s OEAMTC při realizaci závěrečného testu v tomto dokonalém prostředí,“ uvedl viceprezident poroty AutoBest Gerhard Kuntschik.

„V porotě AutoBest pečlivě sledujeme situaci kolem pandemie. Zdraví členů poroty a našich hostů z oboru je pro nás zásadní. Hygienické podmínky během závěrečného testu jsou proto velmi přísné a v dokonalém souladu s místními a vnitrostátními orgány v Rakousku. Jsme si velmi jisti, že náš závěrečný test bude úspěšný a naplní náš tradiční program testování na veřejných komunikacích a detailních specifických testů na zkušební dráze. Uspořádáme také naši respektovanou tiskovou konferenci se zástupci výrobců vozů ve finále a jejich vrcholnými manažery vystupujícími tentokrát online,“ uvedl spoluzakladatel a prezident poroty AutoBest Ilia Seliktar.

„Máme plnou podporu členů poroty. Všichni výrobci, kteří mají automobil ve finále, reagovali na účast v soutěži Best Buy Car of Europe 2021 velmi pozitivně. To je odpovědná reakce automobilového průmyslu a motoristických médií na znamení odolnosti před Covid-19. Je to také znakem respektu k zákazníkům, čtenářům a divákům, kteří strádají během této pandemie. Potřeba motorizace a nových modelů s nejnovějšími technologiemi jsou stejně důležité jako to, že v rámci AutoBest budeme dělat svou práci tak, jako jsme to dělali v posledních dvou desetiletích,“ dodal Dan Vardie.

Členové poroty AutoBest reprezentují 31 evropských zemí, takže podle počtu zastoupených zemí největší nezávislá porota složená z motoristických novinářů na světě. Porota AutoBest věnuje zvláštní pozornost budoucnosti automobilového průmyslu. Proto sleduje a oceňuje také investice, nové pracovní příležitosti, prostředky vynaložené na ekologická auta a technologie nebo podporu různých regionů Evropy. Porota sleduje také použití nových technologií a konektivity v automobilech. Celkově těmto oblastem věnuje osm ocenění v následujících kategoriích  ManBest, CompanyBest, EcoBest, DesignBest, TechnoBest, SafetyBest, SmartBest a SportBest. V následujících týdnech bude AutoBest informovat o vítězích těchto cen.

Organizace AutoBest byla založena v roce 2001 s inovativním konceptem Nejlepšího auta ke koupi dostupného na evropském trhu. Aby se automobil stal vítězem AutoBest, musí představovat tu nejlepší nabídku pro většinu evropských zákazníků. Významným faktorem pro hlasování jsou také design a použití nových technologií. AutoBest při rozhodování o vítězi používá transparentní hlasovací systém s maticí 13 vážených kritérií. Nejdůležitějšími kritérii v procesu hlasování jsou cena, servisní síť, distribuce náhradních dílů a všestrannost.

Slavnostní předávání cen 20. ročníku ankety se uskuteční příští rok v době a na místě, které budou vybrány později v závislosti na hygienických podmínkách v různých zemích Evropy. Letošní ročník slavnostního předávání cen AutoBest Awards se konal v německé Mohuči 13. února za účasti rekordního počtu špičkových manažerů z různých společností a organizací.

Slavnostní předávání cen AutoBest se během 20 let vyvinulo z významné večeře v pětihvězdičkovém hotelu v evropskou slavnost s uměleckým obsahem, gurmánským menu a jedinečným Grand Finale s udělením cen AutoBest. Více informací na www.autobest.org.

Datum zveřejnění

16.10.2020

Zdroj informací

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2844 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál