Servind

Škoda Transportation přebírá tureckého výrobce autobusů

Škoda Transportation přebírá tureckého výrobce autobusů

Po schválení příslušnými místními i zahraničními orgány převzaly vedení společnosti Temsa Transportation Vehicles společnost Sabanci Holding a skupina PPF přes svou dceřinou společnost Škoda Transportation.

Společnost Temsa, která existuje již více než 50 let, je jedním z největších výrobců autobusů a midibusů v Turecku. Do 66 různých zemí exportovala 12 000 vozidel navržených tureckými inženýry. Díky znalostem a mezinárodní síle partnerství Sabanci - PPF (Škoda Transportation) bude pokračovat růst společnosti Temsa v Severní Americe, kde je jedním ze čtyř největších výrobců v oboru. V regionu má v provozu téměř 1000 vozidel a hodlá tento počet dále zvýšit a posílit svou pozici na trhu.

Generální ředitel společnosti Sabanci Holding Cenk Alper uvedl: „Temsa je úspěšná na zahraničních trzích a věříme, že společně se společností Škoda Transportation bude schopna využít svůj potenciál. Vidíme řešení elektrického pohonu jako budoucnost veřejné dopravy a Temsa se díky novým investicím v této oblasti stane jednou z vedoucích společností. Využijeme technologické znalosti našeho partnera Škoda Transportation v tomto segmentu a spojíme své síly, abychom zajistili nové obchodní příležitosti.“

Cílem partnerství je zajistit růst společnosti v oblastech jako jsou inteligentní doprava, elektrická a autonomní vozidla. Silné postavení má zajistit i na trhu železničních systémů a systémů veřejné hromadné dopravy s produkty Škoda Transportation.

Škoda Transportation je členem skupiny PPF Group. Tramvaje ze Škoda Transportation se používají i v tureckých provinciích Eskişehir a Konya. Sabancı Holding je jedním z předních tureckých konglomerátů. Hlavní obchodní oblasti skupiny jsou bankovnictví, pojišťovnictví, energetika, průmysl, stavební materiály a maloobchod.

Datum zveřejnění

27.10.2020

Zdroj informací

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2442 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál