Servind

Tlumiče Ӧhlins pro superauto

Tlumiče Ӧhlins pro superauto

Nově představený hyperautomobil Lamborghini Essenza SCV12, jehož výroba bude omezena na pouhých 40 kusů, navržených speciálně pro použití na závodních okruzích vyvinulo závodní oddělení Lamborghini Squadra Corse a jeho tvary navrhlo Lamborghini Centro Stile. V nosné struktuře, tvořené skořepinou z uhlíkových vláken, je motor V12 6,5 l s atmosférickým sáním poskytující výkon 610 kW (830 k) a zcela nová šestirychlostní převodovka X-Trac.

Kromě mimořádných zážitků z jízdy si kupující vozu Essenza SCV12 mohou užít sadu All inclusive s přístupem na několik světových závodních okruhů, specializovanými službami a prostoru pro uskladnění vozu v nově vybudované hale v italské Sant'Agata Bolognese.

Vysoce efektivní tvary karoserie produkují v rychlosti 250 km/h přítlak 1200 kg , tedy větší než závodní vůz GT3. To vše dohromady klade mimořádné nároky na podvozkové skupiny. Jako dodavatel tlumiče pérování pro toto ojedinělé vozidlo byla vybrána společnost Öhlins Racing, patřící pod obchodní společnost Tenneco.

Inovativní odpružení pracuje s  dvouplášťovými obousměrně nastavitelnými tlumiči Ӧhlins TTX 36 ILX osvědčenými ze závodů GT. Tlumiče TTX 36 se s velkým úspěchem používají v mnoha vozech kategorie GT3. Tlumiče lze snadno nastavit pomocí dvou externích ovládacích prvků pro kompresi a odskok, takže řidič si může vytvořit nejlepší nastavení pro každou trať a podmínky.

„Model SCV12 je popisován jako vůz nabízející nejčistší zážitek z jízdy na trati jaký kdy Lamborghini vyrobilo, a proto jsme se s velkou hrdostí dozvěděli, že technologie Öhlins TTX 36 byla vybrána pro všech 40 těchto vozidel,“ konstatoval výkonný ředitel Ӧhlins Racing Henrik Johansson.

Datum zveřejnění

2.11.2020

Zdroj informací

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2919 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál