Servind

Elektrický minivan od Porsche

Elektrický minivan od Porsche

Automobilka Porsche vydala knihu Porsche Unseen představující na 328 stranách 15 dosud tajných projektů v podobě designových studií a koncepčních vozidel vytvořených v letech 2005 až 2019, které se dosud veřejnosti nepředstavily. Některé z těchto vozidel budou od příštího roku vystaveny ve značkovém muzeu.

„Pokud jde o námi vyvíjené vize, nejde primárně o to, abychom každý vůz dostali až na silnici. Je to spíš otázka vybudování kreativního prostoru a propojení s budoucností. K rozvoji značky lze přistupovat dvojím způsobem. Můžete zlepšovat vlastní současné produkty takříkajíc krok za krokem. U tohoto přístupu je však těžké dosáhnout nějakého zásadního pokroku. Nebo popustíte uzdu kreativitě. Jde o to nechat myšlenky plynout až do časů pozítřejších a poté se odtamtud vrátit do časů zítřejších,“ popisuje proces návrhu hlavní návrhář Porsche Michael Mauer.

Na rozdíl od jiných automobilek Porsche provozuje pouze jediné designové studio Style Porsche, které sousedí s jeho vývojovým oddělením a zkušební dráhou ve Weissachu. „Porsche záměrně provozuje pouze jediné návrhářské studio nacházející se bezprostředně vedle vývoje. Naším epicentrem je Weissach. Namísto toho, abychom otevírali moderní návrhářská studia ve vzdálených metropolích Severní Ameriky či Asie, přijíždějí návrháři z celého světa k Porsche do Weissachu aby zde vytvářeli nejnovější sériové vozy a automobilové vize přímo v srdci naší značky,“ říká Michael Mauer.

Koncept Porsche Vision Renndienst (Racing Service) vznikl v roce 2018 jako osobitá interpretace vozidla vhodného pro dopravu až šesti osob. Tým designérů vytvořil futuristickou studii ve formě „vesmírného kluzáku“. Studie je ukázkou toho, jak lze designérskou DNA Porsche s typicky vymodelovanými povrchy přenést do segmentu, v němž se značka vůbec nepohybuje. Na cestující zde čeká pohodlná modulární kabina vybavené pro dlouhé cesty. Řidič sedí nezvykle na sedadle umístěném uprostřed. Čistě elektrický pohon je uložen v prostoru pod podlahou. Pro cestující je připraven nečekaně velkorysý prostor a cestovní zážitky spojené s typickou elegancí Porsche.

Datum zveřejnění

19.11.2020

Zdroj informací

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2914 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál