Servind

Mobilní platba přímo od stojanu

Mobilní platba přímo od stojanu

Společnost Shell Czech Republic rozšiřuje funkcionalitu aplikace Shell, díky níž mohou zákazníci u většiny čerpacích stanic Shell v České republice platit za palivo přímo od stojanu. Mobilní platba Shell SmartPay je vhodná pro všechny, kteří chtějí natankovat rychle, bezpečně a pohodlně. Při využití služeb venkovní obsluhy nemusí řidiči po celou dobu návštěvy čerpací stanice vystoupit z auta.

Zákazníci většiny čerpacích stanic Shell v České republice mohou opět platit za pohonné hmoty prostřednictvím mobilu z pohodlí svého auta. Díky mobilní platbě Shell SmartPay v aplikaci Shell proběhne platba rychle, bezpečně a velmi jednoduše.

Shell SmartPay využívá místo QR kódu technologii lokalizace zákazníka pomocí GPS. Stačí, když zákazník po spuštění mobilní platby v aplikaci u čerpací stanice zadá číslo stojanu a maximální částku pro tankování. Po autorizaci může ihned zahájit tankování. Mobilní platba navazuje na úspěch digitální peněženky Masterpass by MasterCard, jejíž provoz byl společností Mastercard ukončen.

Platba je dostupná přes Apple Pay, Google Pay, Pay Pal nebo platební kartu, která se spáruje s aplikací Shell. Firemní zákazníci mají možnost platit prostřednictvím palivové karty Shell. Česká republika a Slovensko jsou po Velké Británii, Nizozemí a Německu čtvrtou resp. pátou zemí na světě kde je v aplikaci Shell funkce mobilní platby za palivo dostupná.

 „Novou službou navazujeme na digitální peněženku Masterpass by MasterCard, jejíž provoz byl ukončen. Jsme rádi, že jsme na tuto skutečnost dokázali rychle zareagovat a že je mobilní platba prostřednictvím chytrého telefonu na čerpacích stanicích Shell opět dostupná, a to prostřednictvím našeho vlastního moderního řešení. Je to pro nás důležité zejména v této náročné době, kdy naši zákazníci mohou uskutečnit platbu za palivo z pohodlí a bezpečí svého auta,“ uvádí ředitel provozu čerpacích stanic Shell v České republice a na Slovensku Jan Čapský.

Mobilní platba za palivo přímo od stojanu využívá interně vyvinutou platformu Shell SmartPay, která umožnuje obchodním partnerům implementaci této formy platby také do jejich vlastních digitálních řešení prostřednictvím API rozhraní.

Datum zveřejnění

01.12.2020

Zdroj informací

Shell Czech Republic

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2481 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál