Servind

400 000 motoristů s havarijním pojištěním Allianz

400 000 motoristů s havarijním pojištěním Allianz

V České republice už od prosince jezdí přes 400 0000 vozidel s havarijním pojištěním od Allianz pojišťovny.

Řady motoristů, kteří si kromě povinného ručení sjednávají na svá auta také krytí rizika havárie, živlu, odcizení a vandalismu, se neustále rozšiřují od vlastních obchodníků pojišťovny přes on-line prodej až po smlouvy, které do ní přicházejí prostřednictvím makléřských společností. Právě od pojišťovacích makléřů také Allianz získala první místo v kategorii Autopojištění v rámci soutěže Pojišťovna roku Asociace českých pojišťovacích makléřů.

V současnosti si motoristé v Allianz mohou vybrat ze čtyř balíčků autopojištění. Základní balíček Komfort obsahuje povinné ručení, ale jeho nedílnou součástí jsou i další služby, jako např. právní poradenství při dopravní nehodě, asistenční služby pro vozidlo a úrazové pojištění řidiče. Druhý balíček Plus se vztahuje i na živelní události a v balíčku Extra je pojištěna i krádež vozu a rozbití skel. Nejširší Max pak zahrnuje navíc také havárii.

Při výpočtu rizikovosti hraje u autopojištění roli několik proměnných, přičemž vedle dvou nejvýznamnějších parametrů - škodní historie a věku klienta - je to i počet najetých kilometrů ročně. A právě proto u Allianz pojišťovny už čtyři roky rozhoduje především to, jak řidič jezdí a kolik najede, nikoliv jaké má auto a kde bydlí.

Tři čtvrtiny českých řidičů najednou ročně od 10 000 do 15 000 km. Čím méně ujedou, tím méně u Allianz zaplatí. Vybírat přitom mohou z osmi nájezdů - do 5000 km, do 7500 km, do 10 000 km, do 12 500 km, do 15 000 km, do 20 000 km, do 25 000 km nebo nad 25 000 km. To vše bez telematické jednotky - místo sledovacího zařízení pošlou majitelé vozidel pouze jednou ročně do pojišťovny fotografii tachometru.

Datum zveřejnění

11.12.2020

Zdroj informací

Allianz pojišťovna

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2444 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál