Servind

Další krok k uhlíkové neutralitě společnosti Mercedes-Benz

Další krok k uhlíkové neutralitě společnosti Mercedes-Benz

V rámci ambiciózního cíle iniciativy Ambition 2039, kterým je dosažení kompletní uhlíkové neutrality do roku 2039, od výrobních závodů po celou modelovou flotilu, prosazuje společnost Mercedes-Benz pokrok také v celém dodavatelském řetězci.

Síť dodavatelů představuje důležitou součást plánu automobilky v oblasti ochrany klimatu, zvláště s ohledem na vyšší energetickou náročnost výroby plně elektrických vozidel.

Markus Schäfer, člen představenstva společností Daimler AG a Mercedes-Benz Cars AG, zodpovědný za vývoj a výzkum, říká: „V roce 2021 uvedeme na trh nový luxusní elektromobil EQS, u něhož jsme již ve spolupráci s našimi partnery dosáhli důležitých výsledků - například použitím CO2 neutrálních článků akumulátorů.“

Gunnar Güthenke, vedoucí oddělení nákupu a dodavatelských standardů Mercedes-Benz Cars, upřesňuje: „Téměř polovina z našich 2000 dodavatelů již podepsala dohodu o společném záměru a zavázala se, že bude dodávat komponenty z výhradně uhlíkově neutrální produkce. Tyto společnosti představují více než polovinu ročního objemu nákupu společnosti Mercedes-Benz AG. Toto je důležitý milník na cestě k dosažení našich cílů v oblasti klimatu: naše dodavatelská síť také rozpoznala požadavky doby a sleduje transformaci. Další důraz klademe na komponenty a materiály obzvláště náročné na CO2, jako jsou články akumulátorů. Také vytváříme sledovací systém, který nám umožní zjistit, jak se emise CO2 v průběhu času snižují.“ Společnost je v úzkém dialogu se všemi ostatními dodavateli, aby společně vyvinuli strategie pro snižování CO2.

Datum zveřejnění

10.12.2020

Zdroj informací

Mercedes-Benz

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2708 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál