Servind

Akcionáři schválili fúzi mezi FCA a PSA

Akcionáři schválili fúzi mezi FCA a PSA

Valné hromady akcionářů Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) a Peugeot SA (skupina PSA) schválily navrhovanou fúzi mezi FCA a skupinou PSA, jejímž výsledkem je vytvoření společnosti Stellantis N.V. O výsledku hlasování bylo rozhodnuto velkou většinou více než 99 % odevzdaných hlasů ve prospěch transakce.

Akcionáři FCA rovněž schválili dodatečná usnesení týkající se fúze, zejména přijetí budoucích stanov společnosti Stellantis a jmenování členů představenstva s účinností ode dne následujícího po dokončení fúze. Znění usnesení předložených akcionářům a výsledky hlasování jsou k dispozici na příslušných internetových stránkách FCA a skupiny PSA (www.fcagroup.com; www.groupe-psa.com).

FCA a skupina PSA, které v prosinci získaly závěrečná povolení regulačních orgánů, zejména Evropské komise a Evropské centrální banky, očekávají, že po tomto schválení akcionáři dojde k dokončení fúze 16. ledna 2021.

Kmenové akcie Stellantis se začnou obchodovat na pařížské burze Euronext a na milánské Mercato Telematico Azionario v pondělí 18. ledna 2021 a na newyorské burze NYSE v úterý 19. ledna 2021.

Stellantis bude mít 15 značek, od FCA Fiat, Abarth, Alfa Romeo a Maserati z Evropy a Jeep, Chrysler, Dodge, Ram, Mopar a SRT z USA a od evropské skupiny PSA Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall a DS.

Datum zveřejnění

6.1.2021

Zdroj informací

PSA a FCA

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1935 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál