Servind

Rozšíření nabídky komponent Nissens pro klimatizace

Rozšíření nabídky komponent Nissens pro klimatizace

Výrobce komponent pro automobilové systémy Nissens Automotive rozšiřuje nabídku dílů pro klimatizace automobilů. Expanzní ventil patří spolu s kompresorem, kondenzátorem, vysoušečem a výparníkem mezi klíčové komponenty systému klimatizace. Proto je nyní uváděn na trh předními distributory náhradních dílů.

Přidání expanzního ventilu TXV (Thermal Expansion Valve) k širokému sortimentu komponent okruhu klimatizace je součástí strategie společnosti Nissens one-stop-shop. Současně si společnost klade za cíl posílit své vedoucí postavení uznávaného specialisty, protože svým obchodním partnerům nabídne kompletní sestavu s hlavními komponentami systému, a tím zvýší jejich konkurenceschopnost v oblasti distribuce náhradních dílů. Aftermarketoví specialisté tj. servisy se specializací na autoklimatizace se stanou prvními příjemci tohoto rozšíření sortimentu společnosti Nissens. 

Produktový manažer Climate Comfort System společnosti Nissens Jonas Evald Kristensen vysvětluje: „Vývoj expanzních ventilů byl mimo jiné motivován třemi důležitými faktory, jež jsou zjevným přínosem pro aftermarket na všech jeho úrovních. Zaprvé bylo naším cílem nabídnout nejširší sortiment různých komponent systému a tím umožnit distributorům těžit z rozsáhlého portfolia náhradních dílů dostupného od jednoho dodavatele. Dále s maximálním pokrytím evropského vozového parku pomáháme našim zákazníkům zvyšovat jejich konkurenceschopnost tak, aby mohli poskytovat komplexnější řešení pro potřeby trhu. Třetí opatření, využité při vývoji, bylo určeno odborníkům a týká se správného fungování okruhu klimatizace. Správný postup montáže nákladných částí okruhu, jako je například klima kompresor, lze nyní velmi dobře sledovat a doložit, protože výměna ventilu je jedním z klíčových kroků v procesu jejich výměny. Expanzní ventily Nissens jsou navíc First-Fit produktem tj. balení obsahuje všechny nezbytné montážní díly, takže technik nemusí ztrácet čas hledáním správných O-kroužků nebo montážních šroubů potřebných pro montáž.“

Expanzní ventil je jednou z klíčových součástí okruhu klimatizace. Přes své malé rozměry má zásadní význam pro zajišťování správných provozních parametrů okruhu. Provozní charakteristiky ventilu ovlivňují nejen celkový výkon systému, ale také správnou funkci jeho dalších důležitých součástí. Ventil řídí průtok chladiva a pracovní parametry v systému. Ty mají důležitý vliv na provozní zatížení kompresoru klimatizace, což může ovlivnit jeho životnost a vyvolat i jeho předčasné selhání. Proto je důležité, aby ventil pracoval přesně tak, jak vyžaduje konkrétní konstrukce a nastavení systému. Proto se doporučuje, aby se ventil vyměnil vždy při montáži nového kompresoru.

Christos Saka, technik kvality ve společnosti Nissens Automotive odpovědný za zajišťování kvality dílů, vysvětluje: „Při vývoji expanzního ventilu ve společnosti Nissens jsme kladli velký důraz na zajištění jeho správného pracovního výkonu, jenž musí odpovídat parametrům klima okruhu vozidla. Jako náhrada originálního dílu musí ventil fungovat, tj. regulovat průtok a tlak chladiva, přesně stejným způsobem jako ventil namontovaný v prvovýrobě. Proto důkladně testujeme funkce ventilu a všechny jeho klíčové komponenty. Vnitřní součásti ventilu jsou vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů s důrazem na nejmenší detaily. Kritická část, výkonový a senzorový prvek ve ventilech Nissens, je vyrobena pomocí nejmodernější technologie. Tím je zajištěn správný výkon při různých teplotách a tlacích vyskytujících se v jeho pracovním cyklu.“

„Samotný ventil následně prochází řadou testů kvality, například ověřování, výkonu, funkce, životnosti, těsnosti atd. To vše proto, aby byla zajištěna dokonalá shoda s vlastnostmi OE ventilu, a tím pádem i s optimálními pracovními parametry klima okruhu. K tomuto procesu významně přispělo naše technologické centrum v Německu. Díky úsilí celého vývojového týmu, zapojeného do projektu, jsme mohli navrhnout a sestrojit zkušební stolice pro testování ventilu a jeho částí. S využitím standardů kvality Nissens jsme vyvinuli špičkový náhradní díl pro spolehlivý výkon klima okruhu a bezproblémový provoz kompresoru,“ dodává Christos Saka.

Počáteční sortiment ventilů Nissens zahrnuje více než 60 referenčních čísel, jež pokrývají nejoblíbenější modely osobních, dodávkových a nákladních vozidel pro více než 275 čísel z prvovýroby. Všechny expanzní ventily Nissens jsou produkty First Fit, tj. dodávají se s nezbytnými montážními díly jako jsou O-kroužky a montážními šrouby.

Od konce listopadu 2020 je tato kompletní produktová řada k dispozici pro objednávky předních distributorů náhradních dílů po celé Evropě a od února 2021 bude tento produkt dostupný i pro odborníky v oblasti autoklimatizace.

Více, včetně všech technických parametrů 360° prezentace expanzního ventilu Nissens, najdete ve virtuálním showroomu http://showroom.nissens.com.

Datum zveřejnění

11.1.2021

Zdroj informací

Nissens Automotive

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2578 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál