Servind

Pro tichou dopravu: Opel Combo-e Cargo

Pro tichou dopravu: Opel Combo-e Cargo

Nový Opel Combo-e Cargo uveze až 800 kg a jezdí s čistě elektrickým pohonem. Vychází vstříc každodenní práci uživatelů, kteří se nemusí vzdát žádného pohodlí.

Opel Combo-e Cargo slouží jako bezemisní řešení místní dopravy pro obchodníky a řemeslníky, pro osoby samostatně výdělečně činné i pro větší flotily. Ocení jej všude tam, kde je omezen vjezd pro vozidla se spalovacími motory.

Combo-e má s lithio-ionovým akumulátorem s kapacitou 50 kWh dojezd podle WLTP až 275 km - v závislosti na jízdním profilu, venkovní teplotě a zatížení, ale i na stylu jízdy. Akumulátor lze dobít až na 80 % za zhruba 30 minut na rychlé nabíjecí stanici s výkonem 100 kW.

S výkonem 100 kW (136 k) a maximálním točivým momentem 260 N.m je nové Combo-e Cargo dokonale vybavené pro městský provoz. V závislosti na variantě zrychlí z 0 na 100 km/h za 11,2 s a umožňuje jízdu elektronicky omezenou maximální rychlostí 130 km/h.

Nejnovější přírůstek do portfolia elektrických lehkých užitkových vozidel Opel je k dispozici ve dvou délkách: 440 cm dlouhé Combo-e Cargo má rozvor 2785 mm. S nákladovým prostorem o objemu 3,3 až 3,8 m3 dokáže přepravit předměty dlouhé až 3090 mm a náklad s hmotností až 800 kg. Šířka mezi podběhy zadních kol je dostatečná pro naložení europalety. Kromě toho může táhnout přívěs o hmotnosti až 750 kg.

Combo-e XL s rozvorem 2975 mm je dlouhé 475 cm a nabízí nákladový prostor až 4,4 m3 s možností přepravy předmětů dlouhých až 3440 mm a dvou europalet za sebou. Šest upevňovacích ok na podlaze (a volitelně další čtyři na stěnách) udrží během jízdy vše na místě a v přepážce oddělující posádku je otvor pro přepravu extra dlouhých předmětů. Ve verzi Combo-e XL s dvojitou kabinou Crew Cab může pohodlně sedět až pět lidí, zatímco pracovní pomůcky jsou bezpečně uloženy za přepážkou.

K dispozici je rozsáhlá nabídka moderních technologií a asistenčních systémů. Kamera na zádi zvyšuje bezpečnost a díky dvěma kamerám systému Surround Rear Vision mohou řidiči sledovat oblast za vozidlem a při odbočování doprava normálně skrytou oblast na straně spolujezdce.

Opel Combo-e Cargo by měl být v prodejnách do podzimu 2021. Spolu s vloni uvedeným středním modelem Vivaro-e a po zahájení prodeje velkého modelu Movano-e bude celé portfolio užitkových vozidel značky Opel do konce roku elektrifikováno.

Datum zveřejnění

22.1.2021

Zdroj informací

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2246 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál