Servind

Allianz odhalila pojistné podvody za 357 milionů korun

Allianz odhalila pojistné podvody za 357 milionů korun

Detektivové Allianz pojišťovny vloni odhalili pojistné podvody za 357 milionů korun, což bylo o 30 milionů víc než v roce 2019.

Specialisté pojišťovny se zaměřili na 1970 případů, tedy o 833 případů více než předloni. Bezkonkurenčně nejvíce podvodů bylo prošetřováno i odhaleno v Praze, kde se detektivové Allianz zaměřili na 388 případů a uchránili hodnotu ve výši 95,6 milionu korun. Na druhém místě byl Pardubický kraj s odhalenými podvody ve výši 43,1 milionu korun, kterému ale šlapal na paty kraj Středočeský se 42,6 miliony korun.

Meziročně se nejvíc činili podvodníci na Pardubicku, kteří se z předloňských 19,8 milionu korun ve svých loupežích, skrytých pod vlajkou pojistných událostí, které se buď nestaly vůbec a nebo se odehrály jinak, vyšvihli až na částku 34,1 milionů korun.

Naopak polepšené zůstaly hned dva kraje – Plzeňský a Královéhradecký, kde meziročně klesly odhalené podvody o 10 milionů korun v každém kraji.

Při podvodech šlo nejčastěji o vodovodní a jiné majetkové škody. Za nimi následovaly odpovědnostní pojistky. Nechyběly ani požáry a různé variace podvodů ve spojitosti s automobily.

Datum zveřejnění

27.1.2021

Zdroj informací

Allianz pojišťovna

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.231 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál