Servind

Scania přepravuje plyn na španělských ostrovech

Scania přepravuje plyn na španělských ostrovech

Dopravní společnost Trans Dóniz si nedávno pořídila na španělském ostrově Tenerife čtyři nová vozidla Scania P 450 optimalizovaná pro přepravu plynových lahví v náročném terénu. Nákladní vozidla disponují nejnovější bezpečnostní výbavou potřebnou k přepravě hořlavin na Kanárských ostrovech, jako jsou protiblokovací brzdový systém, kontrola trakce a lapač jisker. Společnost přepravuje citlivý náklad z výrobního závodu poblíž Gibraltaru na španělském poloostrově až do svého skladu na Tenerife a následně dále do prodejních míst v rámci všech Kanárských ostrovů.

Závislost na 40hodinové námořní přepravě je součástí života na ostrově. Občas ovšem také klade značné nároky na distribuční řetězec, protože pokud by loď nepřiplula podle plánu, mohlo by to mít za následek nepříjemný nedostatek energetických zásob. Většinou však trajekty dorazí včas a v přístavu je již skupina zručných řidičů s bezpečnými a efektivními kombinacemi tahačů a návěsů připravena dokončit tento úkol.

Bezpečná a rychlá kompletní distribuce

Vozový park společnosti Trans Dóniz se skládá ze 46 nákladních vozidel, z nichž 19 je značky Scania. Když se k tomu přidá 14 speciálně navržených plošinových návěsů, lze zajistit bezpečnou a rychlou kompletní distribuci bezpočtu 12,5 kg plynových „bombonas“, které jsou v oběhu.

Distribuce butanu je pro místní domácnosti a podniky zásadní. Španělská domácnost běžně ročně spotřebuje 1,9 těchto typických oranžových plynových lahví, zatímco ostrované si v průměru zakoupí 3,1 lahví. V roce 2019 navštívilo tento španělský ráj v Atlantiku více než 13 milionů turistů, což přispělo i k rozvoji trhu s plynovými lahvemi.

„Naši řidiči naloží speciální plošinové návěsy na trajekt v přístavu Cádiz na španělském pobřeží Atlantiku. Po příjezdu trajektu je naše ostrovní posádka prostřednictvím našich tahačů Scania vyzvedne za účelem další distribuce. I když někdy samozřejmě dochází k problémům s časovým harmonogramem,“ říká technik Alexis Dóniz Garcia.

Datum zveřejnění

4.2.2021

Zdroj informací

Scania

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1993 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál