Servind

Celoroční pneumatika Pirelli Cinturato All Season SF2

Celoroční pneumatika Pirelli Cinturato All Season SF2

Pirelli uvádí na trh novou celoroční pneumatiku Cinturato All Season SF2, která je díky adaptabilnímu dezénu bezpečnější a přizpůsobí se každému ročnímu období a jízdnímu stylu. Vyhovuje požadavkům kladeným na zimní pneumatiky a zprostředkovává bezpečný pocit z jízdy za jakýchkoliv podmínek.

Cinturato All Season SF2 je dostupná v 65 rozměrech od 15“ do 20“. Určena je pro moderní městské automobily od nejnovějších crossoverů až po středně velké sedany. Na bočnici najdete symbol M+S spolu s označením 3PMSF (Three-Peak Mountain Snowflake), prokazující vynikající výkon pneumatiky i v zimních podmínkách.

Celoroční pneumatika Cinturato All Season SF2 je ideální pro řidiče, kteří svá auta používají především ve městech, nežijí v horských oblastech, obvykle jezdí za mírného počasí a najedou přibližně 25 000 km ročně. Design a směs pneumatiky dosahují rovnováhy, díky které funguje skvěle jak při nízkých a vysokých teplotách, tak i na mokrém a suchém asfaltu. Nabízí výborný celkový výkon a širokou míru všestrannosti.

Cinturato All Season SF2 zaručuje nejlepší výkon za jakékoliv jízdní situace s ohledem na všechna čtyři roční období. Ve srovnání se svým předchůdcem Cinturato All Season Plus má brzdnou dráhu za sucha kratší průměrně o 3,5 m a za mokra o 2 m. Výkon je vylepšen také na sněhu, a to ať jde o ovladatelnost nebo brzdění (zkrácení o 1 m).

Profil a struktura pneumatiky Cinturato All Season SF2, stejně jako nový design dezénu, umožňují optimální jízdní vlastnosti spolu s rovnoměrnou kontaktní plochou, což ve srovnání s Cinturato All Season Plus zvyšuje životnost pneumatik až o 50 %. Tohoto působivého výsledku bylo dosaženo použitím nových materiálů ve směsích a zlepšené lokalizované tuhosti dezénu.

Přizpůsobí se počasí

Konstrukce a směs pneumatiky Cinturato umožňují vynikající brzdný výkon za různých jízdních a povětrnostních podmínek. Pneumatika se automaticky přizpůsobí teplotním špičkám v zimě i v létě a zajistí vždy bezpečnou mobilitu. Při nízké teplotě zůstávají drážky dezénu otevřené, aby poskytovaly lepší brzdění na sněhu. Za mokra a sucha se naopak uzavírají, zpevňují bloky běhounu a vytvářejí lepší přilnavost k povrchu vozovky.

Adaptabilní systém vychází z 3D technologie drážek dezénu, které rozpoznají, jestli je nebo není na silnici sníh. Uzavřením drážek se zimní dezén transformuje na letní a umožní lepší kontrolu nad vozidlem za mokra i sucha. Konstrukce laterálních drážek společně se širokým centrálním kanálkem garantuje efektivní odvod vody při deštivém počasí a zlepšuje odolnost vůči aquaplaningu.

Směs, z níž je pneumatika vyrobena, dokáže přizpůsobovat své dvě hlavní charakteristiky v závislosti na počasí. V zimních podmínkách je měkká a adaptabilní, za sucha zase tuhá a stabilní. To umožňují inovativní složky sloučeniny včetně dvoufázových polymerních materiálů chemicky spojených částicemi siliky, z nichž je pneumatika vyrobena. Zároveň dosahuje nižší valivý odpor ke snížení spotřeby nebo delší dojezd elektrických aut.

Důležité doplňky

Pro elektrické a plug-in hybridní vozidla jsou nyní k dispozici pneumatiky Cinturato All Season SF2 s označením Elect. Kombinace použitých technologií se směsí, strukturou a designem dezénu garantuje nižší valivý odpor pro maximalizaci dojezdu každého vozidla. Pneumatiky jsou zároveň méně hlučné, poskytují okamžitou přilnavost a dokáží tak využít velký točivý moment elektrických automobilů.

Větší pocit bezpečnosti zaručí pneumatika Pirelli Cinturato All Season SF2 s technologiemi Seal Inside a Run Flat ve vybraných velikostech. Seal Inside umožní pokračovat v jízdě i v případě propíchnutí pneumatiky až do 4 mm, kdy speciální pěna utěsní vražený předmět, zabrání unikání vzduchu a zachová tlak v pneumatice. Po jeho vyndání místo zase zcela zacelí. Technologie Run Flat díky vyztuženým bočnicím dokáže automobilu s pneumatikami Pirelli poskytnout laterální podporu i v případě ztráty tlaku a umožňuje pokračovat v jízdě dalších 80 km rychlostí do 80 km/h.

K podpoře bezpečí přináší Pirelli s novou pneumatikou Cinturato All Season SF2 také  záruku Tirelife. Při poškozením během prvního roku od zakoupení může zákazník využít možnost výměny jedné pneumatiky ze setu. Za novou pneumatiku zaplatí pouze servisní náklady a ekologický poplatek.

Datum zveřejnění

8.2.2021

Zdroj informací

Pirelli

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2496 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál