Servind

Ford představuje velkokapacitní Transit

Ford představuje velkokapacitní Transit

Ford představuje nový Transit podvozek s přepravní kapacitou až 10 europalet. Reaguje tak na růst mezinárodní přepravy lehkými užitkovými vozy. Prodloužený podvozek a Heavy Duty motory vycházejí vstříc poptávce zákazníků ze Střední Evropy a Pobaltí, kteří požadují vůz s celkovou hmotností 3,5 t pro dlouhé trasy. Nový model je vhodný pro přestavby včetně vysokokapacitních skříní se shrnovací plachtou a prostorem na spaní.

Ford představil novou verzi modelu Transit podvozek s kabinou, určenou speciálně pro provozovatele v rychle rostoucím sektoru mezinárodní přepravy vozidly s celkovou hmotností do 3,5 t. Ford tímto modelem reaguje na silnou poptávku zákazníků Střední Evropy a Pobaltí, kde řada firem využívá lehké užitkové automobily do 3,5 t na mezinárodních trasách. Novinka s označením Transit L5 podvozek s kabinou má pohon předních kol a prodloužený rám. Při osazení plachtovou nástavbou pojme nový model až 10 europalet, a to i v případě, že je vybaven prostorem na spaní nad kabinou. Předpokládané užitečné zatížení po realizaci přestavby činí 950 kg.

„Doprava zboží na dlouhé vzdálenosti je na vzestupu a náš nový prodloužený Transit podvozek s kabinou nabízí největší možný nákladový prostor, aby pomohl vytíženým firmám k ještě vyšší produktivitě,“ řekl vedoucí přestaveb užitkových vozidel ve Ford of Europe Paul Baynes.

Transit L5 podvozek s kabinou lze již objednávat. S realizací zakázkových přestaveb a úprav pomůže zákazníkům kolem 200 firem ze 13 zemí, které splnily podmínky Fordu a byly zařazeny do jeho sítě kvalifikovaných přestavbářů.

Aby mohl nabídnout skutečně velkorysý nákladový prostor, má Transit L5 šasi s rozvorem náprav 4522 mm. To je nejvyšší hodnota ze všech podvozků s celkovou hmotností 3,5 t a pohonem předních kol.

Transity L5 s pohonem předních kol budou dostupné i s Heavy Duty variantami úsporného a výkonného vznětového motoru Ford 2,0 EcoBlue. Standardní verze má nejvyšší výkon 96 kW (130 k) a točivý moment 360 N.m. K dispozici je také varianta s parametry 118 kW (160 k) a 390 N.m. Obě verze jsou vhodné pro přestavby s hmotností přesahující 2380 kg. Ke všem variantám motoru a převodovky lze objednat nádrž na 95 l.

V nabídce asistenčních systémů jsou i inteligentní adaptivní tempomat se systémem udržování v jízdním pruhu.

Datum zveřejnění

17.2.2021

Zdroj informací

Ford

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2654 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál