Servind

Škoda Auto Kvasiny podporuje zájem o technické obory

Škoda Auto Kvasiny podporuje zájem o technické obory

Výrobní závod společnosti Škoda Auto v Kvasinách zvyšuje své úsilí v motivaci žáků k volbě technických oborů. S rostoucím zájmem o elektromobily a rozvojem jejich technologií roste potřeba odborníků zvláště ve specializovaných oborech, jako je autoelektrikář.

Ačkoliv se závod v Kvasinách řadí mezi největší zaměstnavatele v regionu, dochází zde k úbytku technických předmětů na středních školách. Škoda Auto proto podporuje i vedení místních škol v opětovném zavedení oborů do vzdělávacích programů. Škoda Auto se v okolí závodu v Kvasinách na podporu technického vzdělávání zaměřuje několika způsoby. Organizuje přednášky na školách a dny otevřených dveří přímo v závodě nebo se aktivně prezentuje na burzách škol.

Nejnovějším příkladem je spolupráce s Vyšší odbornou školou a Střední průmyslovou školou v Rychnově nad Kněžnou, jejímž hlavním cílem je zvýšit zájem o obory související s elektromobilitou a díky níž získají žáci bližší informace o atraktivitě oborů souvisejících s elektrotechnikou.

Jelikož aktuální situace nedovoluje osobní přítomnost zástupců automobilky na jednotlivých školách, připravila Škoda Auto motivační video, které dává pedagogům i žákům volně k dispozici. Žáci mohou shlédnout nejmodernější technologie používané v závodu Kvasiny, doprovázené komentáři a rozhovory s vedoucími pracovníky. Cílem je informovat jak samotné žáky, tak rodiče i pedagogy o výhodách spojených se studiem technických oborů zaměřených především na elektrotechniku.

Odborníci na elektrickou výstroj naleznou uplatnění jak přímo ve výrobě tak v servisním zázemí – v obou těchto oblastech je již dnes vysoká poptávka po kvalifikovaných pracovnících s elektrotechnickým vzděláním. Absolventi elektro oborů mají vysokou šanci na získání pracovního místa s dlouhodobou perspektivou a řadou zaměstnaneckých benefitů, které českou automobilku dlouhodobě řadí mezi nejvyhledávanější zaměstnavatele.

Datum zveřejnění

24.2.2021

Zdroj informací

Škoda Auto

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2459 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál