Servind

Nürburgring prohlubuje spolupráci s Goodyearem

Nürburgring prohlubuje spolupráci s Goodyearem

Německý Nürburgring si vybral společnost Goodyear za svého oficiálního partnera pro dodávky pneumatik. Prohlubuje se tím dlouhodobá spolupráce výrobce pneumatik a německého závodního okruhu.

Rozšířená podpora značky Goodyear se nyní vztahuje na celý vozový park Nürburgringu, včetně Nürburgring Driving Academy, Ring°kartbahn a flotily terénních vozidel. Všechna firemní vozidla Nürburgringu budou vybavena letními a zimními pneumatikami společnosti Goodyear. Goodyear současně posílí svou přítomnost na jedné z nejznámějších a nejnáročnějších závodních a testovacích tratí na světě.

Goodyear získal nově status „oficiálního partnera pro pneumatiky“ Nürburgringu a smí využívat logo Nürburgring Partner při komunikaci značky.

Goodyear měl s okruhem uzavřenu smlouvu o oficiálním partnerství více než deset let. Její současné rozšíření zahrnuje využití vizuální identity značky na okruhu a rebranding VIP salonku v cílové rovince. Rebranding je výrazem návratu značky Goodyear, která hned při svém loňském comebacku zaznamenala vítězství v seriálu závodů Nürburgring NLS Endurance Series, do německého a světového motoristického sportu. NLS se jede výhradně na slavné Severní smyčce, 25 km dlouhém okruhu v pohoří Eifel. Okruh se využívá jak pro mistrovství NLS, tak pro závod Světového poháru FIA cestovních vozů, který se jede pod záštitou značky Goodyear.

Severní smyčku (Nordschleife) výrobci automobilů a pneumatik používají k testování svých nejnovějších produktů při maximálním zatížení. Také Goodyear má na okruhu vlastní vývojové centrum. Na okruhu se 170 zatáčkami probíhaly i závěrečné zkoušky nejnovějších pneumatik Goodyear Eagle F1 SuperSport RS UUHP, které jsou homologovány pro vozy typu Porsche 911 GT2 RS a GT3 RS.

„Jsme velmi rádi, že můžeme dále zintenzivnit naši dlouhodobou úspěšnou spolupráci s Nürburgringem. Jsme přesvědčeni o tom, že díky statutu 'oficiálního partnera pro pneumatiky' bude naše značka jakožto přední výrobce pneumatik, zejména v segmentu vysoce výkonných pneumatik UUHP, v Německu více vidět. Další zviditelnění značky Goodyear přímo na prestižním okruhu připomene také dlouhou historii značky v motoristickém sportu a její návrat k německým závodům,“ uvedl generální ředitel společnosti Goodyear v Německu André Weisz.

Datum zveřejnění

1.3.2021

Zdroj informací

Goodyear

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1834 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál