Servind

Unicorn nabízí dobíjecí stanice ChargeUp

Unicorn nabízí dobíjecí stanice ChargeUp

Společnost Unicorn rozšiřuje portfolio svých produktů ChargeUp. Kromě softwaru pro stanice na dobíjení elektromobilů a jejich řidiče nově nabízí také samotný hardware.

Zákazníci si budou moci objednat kompletní řešení elektromobility - od dodávky stanice, její instalace, zprovoznění a pravidelného servisu až po zapojení stanice do provozního systému, který stanici, mimo jiné, zveřejní v mapách pro elektromobilisty a postará se o zpoplatnění dobíjení. To vše od jediného dodavatele bez potřeby uzavírání smlouvy s kýmkoliv dalším.

Unicorn se svými produkty ChargeUp doposud zaměřoval pouze na poskytování softwarového řešení pro majitele dobíjecích stanic a řidiče elektromobilů. Provozní systém ChargeUp CPO umožňuje majitelům řídit jejich stanice na dálku, aplikace ChargeUp ESP zase dává řidičům platformu pro vyhledání nejbližší stanice, dobití elektromobilu a jednoduchou platbu.

Nyní ChargeUp přidává další produkt - dobíjecí stanice. Zákazník si může vybrat z několika přednastavených balíčků, které se liší podle způsobu využívání, nebo jít cestou unikátního řešení na míru. Nabízí dobíjecí stanice v pěti základních variantách rozdělených podle různých preferencí – Smart Simple, Smart Medium A, Smart Medium B, Smart Advanced a Hypercharger. Varianta Smart Simple se instaluje standardně na zeď, má jeden vývod a hodí se k rodinnému domu nebo do firmy s menším počtem elektromobilů.

Smart Medium A je také dobíjecí stanice typu wallbox, avšak má dva vývody, takže je ideální pro dobíjení firemní flotily, veřejné dobíjení nebo pro domácnost s více automobily. Smart Medium B je dobíjecí sloupek, který také zvládne obsloužit až dvě auta najednou. Díky sloupkové konstrukci je ideální do veřejných prostorů jako jsou parkoviště, městské ulice či nákupní centra, případně na soukromá nebo firemní parkoviště.

Balíček Smart Advanced zahrnuje rychlodobíjecí wallbox na stejnosměrný proud (DC), který slouží především k rychlému nabíjení většího počtu vozidel za kratší dobu. Z toho důvodu se tento typ dobíjecí stanice hodí k dálnicím, frekventovaným silnicím či na benzinové pumpy. Poslední variantou je balíček s názvem Hypercharger, obsahující rovněž rychlodobíjecí DC stanici, jejíž výkon lze škálovat od 75 kW do 300 kW.

Hlavní výhodou pro majitele dobíjecích stanic je skutečnost, že si nemusí objednávat hardware a software zvlášť. Pokud potřebují kompletně funkční řešení, mohou využít nové dobíjecí stanice ChargeUp s nativním softwarem. Nadále však zůstává možnost zakoupit pouze provozní systém ChargeUp CPO pokud již zákazník stanici vlastní. Objednat lze i pouze samotný hardware, pro který si kupující sežene software od jiného dodavatele. Unicorn tak nově nabízí kompletní řešení pro současné i budoucí provozovatele dobíjecích stanic.

ChargeUp po zákaznících nepožaduje žádné další závazky spojené například s dodávkou elektřiny, což znamená, že se klient při nákupu nemusí upsat k žádné exkluzivní smlouvě dalších služeb společnosti.

„Rozšíření produktového portfolia znamená pro značku ChargeUp velký posun směrem k zákazníkům, kteří potřebují kompletní řešení soukromého nebo komerčního dobíjení na klíč. Naším cílem bylo zjednodušit zákazníkům výběr vhodných stanic s ohledem na jejich konkrétní požadavky. Součástí dodávky stanice je samozřejmě náš špičkový software včetně platebního systému. Zákazníci s námi mohou vyřešit opravdu vše,“ říká obchodní ředitel produkčního streamu Unicorn Systems Ondřej Synek.

Datum zveřejnění

5.3.2021

Zdroj informací

Unicorn

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2595 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál