Servind

Nové stěrače pro autobusy

Nové stěrače pro autobusy

Valeo rozšiřuje svoji nabídku inovativních stěračů AquaBlade na aftermarketu. Pod značkou SWF byly zavedeny reference pro autobusy značek Setra Kässbohrer a Mercedes-Benz.

AquaBlade je inovativní řešení založené na přesném rozstřikování kapaliny na povrch čelního skla automobilu, které je zajištěno integrováním trysek ostřikovače do lišty stěrače. Stírání čelního skla je rychlejší a rovnoměrnější ve srovnání s běžnými stěrači. Jeho kvalita také nezávisí na rychlosti jízdy.

Výkon stěračů AquaBlade byl prokázán v řadě testů uskutečněných německým institutem Fraunhofer. Ukázalo se, že AquaBlade umožňuje o 0,315 s rychlejší odezvu řidiče než ve srovnání s tradičními stěrači. V praxi to znamená zkrácení brzdné dráhy při 50 km/h o 4 metry, což odpovídá šířce přechodu pro chodce.

Technologie AquaBlade debutovala jako originální výbava prémiových osobních automobilů. Postupem času byla aplikována i na jiné typy vozidel a v poslední době je k dispozici také na trhu s náhradními díly pod značkami Valeo a SWF. Společnost Valeo vypočítává, že na evropských silnicích je již více než jeden milion stěračů AquaBlade.

Nové produkty řady SWF - AquaBlade pro autobusy

Po úspěchu na trhu osobních automobilů se Valeo rozhodlo přinést technologii AquaBlade do sektoru nákladních vozidel a autobusů. Nové reference stěračů AquaBlade pro autobusy Setra a Mercedes-Benz debutovaly na trhu s autopříslušenstvím. Jedná se o přesně stejné produkty, které společnost dodává pro tato vozidla do prvovýroby. Nové stěrače SWF AquaBlade jsou určeny pro:

- Setra Kässbohrer ComfortClass a TopClass

- Mercedes Benz Citaro

Účinný systém distribuce kapaliny do ostřikovačů zvyšuje bezpečnost jízdy v obtížných povětrnostních podmínkách. To je nesmírně důležité u vozidel používaných k přepravě osob.

Stěrače AquaBlade poskytují nejen okamžité čištění čelního skla, čímž zlepšují viditelnost pro řidiče. Představují také spolehlivou podporu bezpečnostních systémů vozidla. U mnoha vozidel nejnovější generace jsou kamery a senzory asistenčních systémů řidiče umístěny v horní části čelního skla. Proud kapaliny z tradičních ostřikovačů pod čelním sklem tam často nedosahuje, zejména ve vyšší rychlosti. Použitím stěrače AquaBlade tak byl odstraněn problém omezeného zorného pole kamer a senzorů.

Datum zveřejnění

24.3.2021

Zdroj informací

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2274 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál