Servind

Renault uvedl nové modely a bezemisní strategii

Renault uvedl nové modely a bezemisní strategii

Renault po dvou letech uspořádal druhou LCV Show, představující novinky v oblasti lehkých užitkových vozidel - tentokrát on-line a pod heslem Open New Doors.

Ředitel divize užitkových vozů Renault Mark Sutcliffe na úvod představil tři pilíře nové strategie značky, jimiž jsou rozšiřování modelové nabídky, rozšiřování služeb telematiky se zkvalitňováním služeb a elektrifikace zahrnující nejen elektrický pohon s akumulátory, ale také využití vodíku v palivových článcích.

„Renault je již 120 let expertem na lehká užitková vozidla a vždy byl v tomto segmentu vedoucí značkou v oblasti inovací. Nyní nabízíme rozšířenou a obnovenou řadu s novou dodávkou Kangoo, zcela novou dodávkou Express a novými osobními verzemi modelu Trafic. Inovace „Open Sesame by Renault“ v nové dodávce Kangoo znamená světovou premiérou ve světě lehkých užitkových vozidel. Jako vedoucí producent v oblasti elektricky poháněných lehkých užitkových vozidel v Evropě také připravujeme budoucnost s novými elektrickými a vodíkovými pohony a s nimi souvisejícími řešeními. Naším cílem je splnit všechna přání našich zákazníků v segmentu lehkých užitkových vozidel, a to i pro mobilitu zítřka,“ uvedl novinky Mark Sutcliffe.

Renault rozšiřuje a obnovuje svoji nabídku lehkých užitkových vozidel aby vyhověl všem potřebám profesionálů. Po modernizaci Masteru v roce 2019 Renault v segmentu malých dodávkových vozidel přichází s dvojitou nabídkou nové generace modelu Kangoo Van a zcela novým modelem Express Van. Jde o dvě novinky přicházející do stejného segmentu, ale nabízející různá řešení, odlišné platformy a vyráběné v různých závodech (Kangoo ve Francii, Express v Maroku). K tomu přidává nové osobní verze Trafic Combi a SpaceClass.

Nové Kangoo Van je inovativní dodávka s dynamickým stylem a nejmodernější technikou. Přináší revoluci do segmentu nabídkou užitečných inovací, jako jsou revoluční uspořádání bočních dveří „Sesame Open by Renault“, originální podstropní závěsy na dlouhé předměty Easy Inside Rack ale také více pohodlí a asistenčních systémů i komunikačních technologií.

Zcela nový model Express Van je praktický a efektivní užitkový vůz s robustním designem nabízející vše podstatné, co uživatelé tohoto typu vozidel potřebují, s důrazem za maximální užitek za vynaložené peníze. V segmentu kompaktních dodávek nabízí nadstandardní rozměry, například největší boční přístup ve své třídě, a mnoho úložných prostorů v interiéru.

V segmentu střední třídy dodávek Renault posiluje své postavení novými osobními verzemi modelu Trafic Combi a SpaceClass s elegantním designem, větším komfortem a více asistenčními systémy. Užitkové verze nového Traficu budou k dispozici na konci roku 2021.

K doplnění této nové řady Renault rozšiřuje své služby v rámci sítě Renault Pro+ tak, aby vyhovovala novým potřebám profesionálů. Renault Pro+ nabídne řešení pro digitalizaci a konektivitu na klíč s podporou sítě 626 provozovatelů Renault Pro+ a 400 smluvních dodavatelů přestaveb.

Renault je od roku 2011 průkopníkem elektrického pohonu užitkových vozidel. Na úspěch nejprodávanější evropské dodávky Kangoo ZE naváže od konce roku 2021 nová generace Kangoo Van E-Tech Electric s novým akumulátorem s kapacitou 44 kWh a dojezdem 265 km.

Před koncem roku 2021 Renault představí model Master Hydrogen s palivovými články na vodík a v roce 2022 by měl následovat i model Kangoo Hydrogen. Renault cílí na 30 % evropského trhu s lehkými užitkovými vozidly využívajícími palivové články do roku 2030.

V rámci elektrifikace a zavádění vodíku hodlá Renault svým zákazníkům nabízet i řešení zahrnující optimalizaci získávání elektrické energie pro jejich fleety včetně dojednání co nejvýhodnějších kontraktů.

Všechny novinky Renaultu samozřejmě postupně představíme detailně.

Datum zveřejnění

25.3.2021

Zdroj informací

Vladimír Rybecký

Fotogalerie

Zobrazit celou fotogalerii

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2818 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál