Servind

Nový čip pro systémy LiDAR

Nový čip pro systémy LiDAR

LiDAR (Light Detection and Ranging) je klíčová technologie při vývoji autonomních vozidel. V kombinaci s radarovými a kamerovými systémy monitoruje jeho okolí automobilu. LiDAR využívá infračervené světlo k vytvoření přesné trojrozměrné mapy prostředí. Čím lepší jsou tyto vizuální informace, tím snáze je mohou následné systémy používat a zpracovávat.

Dosavadní infračervené lasery, používané k tomuto účelu, vykazují při stoupající provozní teplotě odchylky ve stabilitě vlnových délek až 40 nanometrů. Ve výsledku proto bylo vidění systému LiDAR trochu rozmazané. Nový design čipu typu EEL (Edge Emitter Laser) společnosti Osram snižuje posun vlnové délky na 10 nanometrů, což umožňuje získat stabilnější a ostřejší obraz okolí.

S novým designem čipy EEL překonávají stabilitu čipů typu VCSEL (Vertical-Cavity Surface-Emitting Laser) při provozní teplotě až do 125 °C. Při jejich použití je možné použít mnohem menší filtr vlnových délek na detektoru, což výrazně zlepšuje poměr signálu a šumu. V budoucnu se tento čip bude používat ve všech infračervených laserech Osram aby nabídl výrobcům systémů LiDAR a především jeho uživatelům řadu výhod.

Datum zveřejnění

9.4.2021

Zdroj informací

Osram

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3054 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál