Servind

Nová řada přístrojů pro servis klimatizací Bosch

Nová řada přístrojů pro servis klimatizací Bosch

S příchodem jara začíná v autoservisech sezóna údržby klimatizací. Většina výrobců doporučuje jednou ročně provést kontrolu a servis klimatizačního systému, aby bylo zajištěno, že klimatizace bude vždy fungovat efektivně a spolehlivě, a zároveň zajistí zdravé a vyvážené prostředí v kabině.

Právě včas pro letošní sezónu servisu klimatizací uvedla společnost Bosch na trh dvě nové řady servisních jednotek: ACS 563 pro klimatizační systémy používající chladivo R1234yf a ACS 553 pro chladivo R134a.

Nová zařízení doplňují servisní portfolio klimatizací Bosch a podporují servisy při každodenních servisních úkonech, jako jsou odsátí chladiva, plnění a recyklace chladiva. Díky tomu může autoservis provádět všechny standardní servisní úkony na klimatizačních systémech osobních a užitkových vozidel se spalovacími motory i na systémech hybridních a elektrických vozidel.

Plně automatický proces nových servisních zařízení pro údržbu klimatizace nevyžaduje žádný manuální zásah. To zajišťuje krátké servisní časy a tím i efektivní servis klimatizace vozidla. Jednotlivé servisní funkce lze nicméně volit i ručně. Intuitivní grafické uživatelské rozhraní barevného displeje a manometry o průměru 100 mm umožňují efektivní a snadnou obsluhu. Další podpůrnou funkcí usnadňující práci obsluhy je integrovaná databáze obsahující specifikace klimatizačních systémů většiny vozidel na trhu.

Zařízení během krátké doby odsaje až 95 % chladiva. To šetří čas a peníze, a zároveň zajišťuje udržitelné využívání zdrojů. Odvzdušnění vnitřního zásobníku je řízeno elektronicky. Tím se snižuje riziko přetlaku a zvyšuje se bezpečnost servisního technika. Přístroje pro servis klimatizací ACS 563 a ACS 553 jsou vybaveny uživatelsky přívětivým programem pro volbu správného typu oleje s integrovanou funkcí proplachování hadic. Lze je proto velmi flexibilně použít jak pro vozidla se spalovacími motory, tak pro elektrická a hybridní vozidla. Přesné elektronické řízení systému odstranění nekondenzovatelných plynů a vnitřní vysoce účinný vysoušecí filtr zajišťují, že zregenerované chladivo neobsahuje vzduch ani vlhkost.

Konstrukce přístrojů usnadňující údržbu umožňuje snadný přístup k jejich vnitřním součástem. Kromě toho chrání vnitřní zásobník a všechny komponenty před nárazy robustní kovový rám. Předchází se tak chybám měření, které se týkají odsátého nebo naplněného chladiva, jakož i problémům s funkčností a přesností pracovních výsledků. Rozsáhlý sortiment dostupného příslušenství umožňuje přizpůsobit jednotky specifickým požadavkům autoservisu.

Nová zařízení umožňují i menším dílnám začít provádět profesionální a ekonomický servis klimatizací a vytvářet další příležitosti k zisku. V autoservisech s vysokým objemem servisu klimatizací lze použít zařízení ACS 563 a ACS 553 také jako doplňkové přístroje, například v případě vysokého pracovního zatížení během sezóny servisu klimatizací.

Datum zveřejnění

15.4.2021

Zdroj informací

Bosch

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.26 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál