Servind

Jarní novinky Michelin

Jarní novinky Michelin

Jednou z novinek pro nadcházející léto je Michelin e.Primacy, inovativní a ekonomická pneumatika pro vozidla se spalovacím motorem, hybridním i elektrickým pohonem. Michelin e.Primacy má nejnižší valivý odpor ve své kategorii pneumatik. Pneumatika spadá z hlediska energetické účinnosti do klasifikační třídy A a z hlediska přilnavosti na mokrém povrchu do třídy B. Jedná se o jeden z nejlepších výsledků na trhu, protože pneumatiky s třídou valivého odporu A, které mají zároveň třídu přilnavosti A nebo B, tvoří méně než 1 % pneumatik dostupných na trhu. Výsledkem extrémně nízkého valivého odporu je menší spotřeba paliva u vozidel se spalovacím motorem a delší dojezd u elektrických vozidel. Nízký valivý odpor pneumatiky Michelin e.Primacy představuje snížení spotřeby paliva přibližně o 0,21 l na 100 km.

Další novinkou je Michelin Pilot Sport EV, první pneumatika pro elektricky poháněná sportovní vozidla. Michelin je v současnosti jediným výrobcem pneumatik, který z hlediska pneumatik pro elektrická sportovní vozidla působí jak na trhu s originálním vybavením, tak na trhu s náhradními pneumatikami.

Michelin rovněž nabízí nové rozměry oblíbené pneumatiky Michelin Primacy 4 a celoroční pneumatiky Michelin CrossClimate+ pro osobní vozidla a SUV. Pneumatika Michelin Primacy 4 byla vyvinuta tak, aby zajišťovala dlouhodobou bezpečnost. Díky technologii EverGrip zaručuje vynikající brzdné vlastnosti na mokrém povrchu od prvního do posledního kilometru. Řada Michelin CrossClimate představuje inovační kategorii pneumatik, která v sobě kombinuje technologie zimních i letních pneumatik. Pneumatiky uzpůsobují své vlastnosti aktuálním povětrnostním podmínkám díky inovační stavbě běhounu a použití inteligentních elastomerů.

Na trh budou také uvedeny nové rozměry pneumatik pro vysokovýkonná vozidla, jako jsou Michelin Pilot Sport 4 S, Michelin Pilot Sport Cup 2 R a Michelin Pilot Sport 4.

Datum zveřejnění

27.4.2021

Zdroj informací

Michelin

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2376 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál