Servind

Připravte se s Nissens na klima sezónu

Připravte se s Nissens na klima sezónu

Všichni na aftermarketu - dodavatelé náhradních dílů, specializovaní mechanici, servisy a dílny - dělají vše pro to, aby zajistili, že jejich zákazníci v klima sezóně získají správné díly a odpovídající servis okruhů klimatizace.

Společnost Nissens Automotive se každý rok snaží, aby jejich partneři byli připraveni na hektickou klima sezónu. Široký sortiment klíčových klima komponentů musí být k dispozici ve skladech a na pultech distributorů již brzy na jaře. Podobně jako v posledních letech rozšiřuje program společnost Nissens Automotive o nejnovější a nejoblíbenější modely vozidel a zároveň i o nové produktové skupiny.

Produktový manažer klima produktů společnosti Nissens Jonas Evald Kristensen k tomu říká: „Dvě stěžejní a zároveň nejčastěji vyměňované produktové skupiny klima programu Nissens tvoří velmi konkurenceschopnou a silnou nabídku na aftermarketu. Téměř 600 modelů klima kompresorů Nissens pokrývá 79% evropského vozového parku a téměř 1200 modelů kondenzátorů pokrývá více než 94 % evropského vozového parku. Od loňské sezóny jsme do našeho sortimentu přidali téměř 250 nových modelů kondenzátorů, klima kompresorů, vnitřních ventilátorů, výparníků, vysoušečů a ventilátorů klima okruhu. Kromě toho jsme v nedávné době rozšířili nabídku o expanzní ventily a je třeba zdůraznit, že více než 230 komponent v našem stávajícím sortimentu pokrývá nejoblíbenější hybridní a elektrická vozidla.“

Pohodlná a bezpečná volba pro servis klima okruhu

Zatímco se distributoři zaměřují na správný sortiment a dostupnost dílů, tak mechanici chtějí mít jistotu, že prováděný servisní úkon proběhne úspěšně a skončí spokojeným zákazníkem - majitelem vozidla. To znamená, že servisní úkon musí vyústit v optimálně fungující klima okruh s bezproblémovým provozem hlavních komponentů. Výběr produktů Nissens při servisu klima okruhu činí tento postup snadným a bezpečným. Všechny produkty Nissens jsou vyvíjeny a vyráběny podle uznávaných standardů kvality, tím je zajištěno dokonalé zhotovení dílů, což umožňuje bezproblémovou a rychlou montáž. Funkčnost každé součásti je důkladně otestována, aby odpovídala OE produktu a zajišťovala optimální tepelný výkon.

Většina dílů Nissens AC jsou produkty First Fit, což znamená, že mechanik dostane vše potřebné pro správnou montáž přímo v krabici s produktem. Kromě toho jsou kondenzátory Nissens chráněny proti korozi, což značně prodlužuje jejich životnost.

Vedle produktů prémiové kvality se Nissens těší pověsti dobře hodnocené technické podpory, kterou společnost poskytuje mechanikům prostřednictvím různých forem - od tištěných až po on-line, včetně technických školení, samovzdělávacích online kurzů, technických tipů a popisu montážních kroků s průvodcem odstraňování problémů. Toto je velkou výhodou i pro distributory, protože jim to umožňuje ukázat skutečný rozdíl, který je za značkou jako je Nissens.

S nedávno rozšířeným sortimentem o expanzní ventily (TXV) podporuje Nissens nejoptimálnější postup při montáži klima kompresoru. Doporučuje se, aby spolu s vysoušečem byl vždy při montáži klima kompresoru vyměněn i expanzní ventil.

Jonas Evald Kristensen pokračuje: „Expanzní ventil je malá součástka, ale má obrovský význam pro fungování klima okruhu. Ventil může selhat kvůli znečištění okruhu nesprávnými přísadami nebo opotřebením/poruchou jeho samotného. Při jeho selhání může kromě zhoršení výkonu okruhu být ovlivněna životnost kompresoru a docházet k závažným předčasným poruchám. Při montáži nového kompresoru by měl být ventil vždy vyměněn. Abychom mechanikům usnadnili dodržování tohoto doporučení, vyvinuli jsme řadu ventilů, která se při uvedení na trh skládala z více než 60 položek pokrývajících více než 290 OE referencí pro nejrozšířenější osobní, dodávková a nákladní vozidla, přičemž sortiment se bude nadále rozvíjet. Při poskytování rozsáhlého servisu klima okruhu, který zahrnují výměnu kompresoru, mohou nyní mechanici těžit z konkurenceschopného sortimentu ventilů Nissens. To jim umožňuje provést nejvhodnější servisní postup a ušetřit tak na nákladných opakovaných opravách.“

Vše na jednom místě

Více než 3000 dílů programu Nissens Climate System Parts pokrývá více než 15 000 OE osobních automobilů, dodávek a nákladních vozidel. Sortiment zahrnuje klima kompresory, kondenzátory, vnitřní ventilátory, klima podpůrné ventilátory, topení, výparníky a vysoušeče. Novinkou pro rok 2021 je více než 60 modelů expanzních ventilů pro nejrozšířenější automobily, dodávky a nákladní vozidla.

Všechny klima kompresory Nissens jsou produkty First Fit - předem naplněné správným typem maziva, včetně O-kroužků, elektrického konektoru a ochranného předfiltru, kdykoli je to potřeba. Všechny expanzní ventily Nissens jsou v balení společně s O-kroužky a montážními šrouby, kdykoli je to potřeba. Kondenzátory Nissens obsahují O-kroužky a jsou chráněny před korozí speciálně povlakem. Testy ve slané vodě potvrdili, že takto ošetřené kondenzátory mají až osmkrát delší životnost než nechráněné kondenzátory.

Datum zveřejnění

28.4.2021

Zdroj informací

Nissens Automotive 

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2666 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál