Servind

Autobusy Iveco pro Jihomoravský kraj

Autobusy Iveco pro Jihomoravský kraj

Iveco Bus celkem dodá 31 dvanáctimetrových meziměstských autobusů Crossway LE Line ve verzích Diesel a Natural Power pro společnosti DOPAZ, ČSAD Kyjov Bus a BDS Bítešská dopravní společnost.

Modely Crossway Low Entry Line Euro VI se vyznačují všestranností, efektivitou a snadnou přístupností, ale také optimalizovanými celkovými náklady na vlastnictví vozu. Plní nejpřísnější emisní normy a nejnovější předpisy pro aktivní i pasivní bezpečnost.

Kromě řidiče může každý vůz pojmout 41 sedících cestujících, až dva invalidní vozíky a stojící cestující. Díky nízké podlaze přední částí vozidla mezi předními a středními dveřmi a díky druhým 1200 mm širokým dveřím nabízí tento model rychlejší nástup a výstup.

Autobusy jsou vybaveny zadní kamerou pro bezpečné couvání, mechanickou rampou pro snadný nástup osob s omezenou pohyblivostí, vozíčkářů i cestujících s kočárkem. Mají také dvojité zasklení oken, oddělenou klimatizaci pro cestující a pro řidiče, vyhrazené sedačky pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace i prostor pro přepravu invalidních vozíků, nebo dětských kočárků. Některé autobusy jsou vybaveny i USB sloty na nabíjení mobilních telefonů či elektronickými informačními panely.

Autobusy splňují veškeré povinné standardy pro handicapované cestující, jsou vybaveny i akustickým příslušenstvím pro nevidomé a tlačítky Stop s popiskem v Braillově písmu. Jako reakce na současnou situaci s pandemií Covid 19 jsou autobusy vybaveny uzavřenou kabinou řidiče.

„Za poslední roky počet aut na jihomoravských silnicích výrazně vzrostl. Je tak důležité nabídnout lidem alternativu -  a když bude veřejná doprava v kraji co nejvíce komfortní a schopná přepravit i lidi se sníženou mobilitou, věřím, že ji využije víc lidí,“ uvedl hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

„Chystáme postupnou obnovu zhruba třetiny vozového parku autobusů v Jihomoravském kraji. Jsem rád, že tato společnost s dlouholetou tradicí je toho součástí,“ dodal krajský radní pro dopravu Jiří Crha.

„Věříme, že cestující ocení nejen komfort a moderní prvky, ale i optimalizované náklady a k životnímu prostředí šetrný provoz,“ řekl obchodní ředitel Iveco Bus pro trhy střední a východní Evropy Jan Kimla.

Datum zveřejnění

5.5.2021

Zdroj informací

Iveco Bus

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3195 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál