Servind

MEWA jezdí ve Švýcarsku na vodík

MEWA jezdí ve Švýcarsku na vodík

Pobočka MEWA ve Švýcarsku nově do svého vozového parku zařadila nákladní automobil Hyundai Xcient Fuel Cell poháněný palivovými články na vodík. Jedná se o jedno z prvních vozidel svého druhu v Evropě.

V rámci pilotního projektu automobilky Hyundai se stala MEWA jednou z 20 evropských společností, které budou pro každodenní cesty ke svým zákazníkům využívat vozidla s bezemisním pohonem - z výfuku jim totiž vychází pouze vodní pára.

„Koncept využití vodíku pro nákladní automobily je pro nás světovou premiérou. MEWA je dosud jedinou německou společností, která se účastní takového projektu,“ uvádí Kay Simon, vedoucí oddělení pro vývoj konceptů mobility a distribučních strategií společnosti MEWA se sídlem v německém Wiesbadenu.

Hyundai jako prvním výrobce na světě nabízí sériové vyráběné užitkové vozidlo s pohonem na vodík. Celkem sedm nádrží na vodík garantuje dojezd více než 400 km. Díky bezemisní technologii společnost MEWA udělala další důležitý krok k naplnění svého cíle využívat ve vozovém parku pouze ekologické formy dopravy. Každý takový kamion totiž ušetří za rok kolem 65 t CO2.

Datum zveřejnění

11.6.2021

Zdroj informací

MEWA

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2638 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál