Servind

Scania získala popáté ocenění Green Truck

Scania získala popáté ocenění Green Truck

Soutěž Green Truck pořádají německé časopisy Trucker a VerkehrsRundschau. Organizátoři pro nákladní vozidla stanovili celkovou hmotnost soupravy 32 t a výkon až 430 k (316 kW). Testování probíhalo na náročné zkušební trase s délkou 342,8 km severně od Mnichova zahrnující i strmá stoupání.

V letošním roce se Scania zapojila do testu s tahačem R 410. Naměřená průměrná spotřeba nákladního vozidla byla 23,53 l/ 100 km, přičemž tento tahač rovněž dosáhl nejvyšší průměrnou rychlost 80,60 km/h.

Testování probíhá na veřejných komunikacích v podobě dálnic i venkovských silnic a je přísně sledováno. Podmínky, jež mohou ovlivnit výsledky, jako jsou doprava a počasí, se kompenzují používáním referenčního nákladního vozidla. Všechna nákladní vozidla mají stejnou značku pneumatik se stejným stavem opotřebení a tlakem.

Společnost Scania považuje tyto testy pořádané odborným tiskem za velmi významný faktor v rámci procesu vývoje. Kromě toho mají také význam pro potenciální kupující. Nákladní vozidla v těchto testech nejsou speciálně upravena ani účelově vyrobena. Jedná se o běžná sériová nákladní vozidla, která si zákazníci mohou objednat. Je jim sice věnována náležitá péče a údržba, což se ale doporučuje provádět všem majitelům nákladních vozidel.

Datum zveřejnění

12.6.2021

Zdroj informací

Scania

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2176 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál