Servind

Goodyear spouští službu DrivePoint

Goodyear spouští službu DrivePoint

Kontrola tlaku vzduchu v pneumatikách má zásadní význam pro zajištění neustálé provozuschopnosti nákladních vozidel a návěsů, úsporu paliva, optimální kilometrový proběh a co nejdelší životnost pneumatik. Společnost Goodyear proto uvádí na trh uživatelsky velmi snadný systém monitorování tlaku v pneumatikách DrivePoint. Celkem nabízí jeho tři různé alternativní varianty, které odpovídají rozdílným potřebám správců vozových parků usilujícím o maximální provozuschopnost vozidel a proaktivní plánování údržby jejich pneumatik. 

Systém DrivePoint doplňuje v rámci výhodné komplexní nabídky společnosti Goodyear Total Mobility stávající řešení inteligentního monitorování tlaku v pneumatikách TPMS a Drive-Over-Reader. Vedle toho Goodyear Total Mobility zahrnuje také dodávky pneumatik a celoevropskou servisní síť.

Výkonný ředitel pro proaktivní řešení a flotily užitkových vozidel v Goodyear Europe Alberto Villarreal řekl: „Při použití systému DrivePoint trvá kontrola tlaku v pneumatikách jen několik sekund. Pravidelné kontroly přitom pomáhají prodlužovat dobu provozuschopnosti a zároveň minimalizovat spotřebu paliva a snižovat tak uhlíkovou stopu vozidel. Jako doplněk našich dalších pokročilých a prediktivních řešení lze systém snadno instalovat a naplnit tak potřeby mnoha podnikatelů, kteří mají zájem maximalizovat provozuschopnost svých vozidel a zároveň snižovat provozní náklady celého svého vozového parku.“

Snadná instalace a přístup k datům

Systém Goodyear DrivePoint tvoří tlakové senzory na ventilcích pneumatik a bateriemi napájené venkovní přijímače, které při každém průjezdu vozidla průběžně snímají hodnotu tlaku ve všech jeho pneumatikách.

Získaná data systém nahrává do cloudu Goodyear, takže k nim mají snadný přístup aplikace Goodyear Fleet Manager pro web a mobilní telefony operačních systémů IOS a Android. Pokud zjistí, že tlak v pneumatikách klesl pod doporučenou hodnotu, vysílají správcům vozového parku okamžité varovné hlášení. Díky tomu lze zabránit možné nehodě vedoucí k odstavení vozidla a následným nákladům na odstranění poruchy.

Nový systém nevyžaduje demontáž pneumatiky. Snímače lze rychle namontovat na ventilky, celá instalace je velmi jednoduchá a nevyžaduje si prostoj vozidla. Je určen zejména pro dopravce a poskytovatele logistických služeb, kteří hledají snadné, a přitom velmi účinné řešení monitorování tlaku v pneumatikách.

„DrivePoint našim zákazníkům nabízí nákladově efektivní alternativu monitorování tlaku v areálu jejich firmy. Zajistíme jeho kompletní instalaci, po níž systém vyžaduje jen minimální následnou údržbu. Správci tím získá dokonalý přehled o hodnotě tlaku v pneumatikách všech vozidla, což mu umožní efektivněji plánovat údržbu. Časté kontroly pneumatik vozidel pomáhají snižovat pravděpodobnost nedodržení termínu dodávky kvůli nutnému odstavení vozidla. Pomáhají také zajistit maximální bezpečnost, efektivitu a udržitelnost. Našim cílem je poskytovat taková řešení, která zvyšují výkonnost provozovatelů vozových parků a nabízejí přidanou hodnotu i pro jejich zákazníky,“ dodal Villarreal.

Datum zveřejnění

26.7.2021

Zdroj informací

Goodyear

Foto: Goodyear

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2274 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál