Servind

Toyota a CaetanoBus uvádějí bezemisní autobusy

Toyota a CaetanoBus uvádějí bezemisní autobusy

Portugalský výrobce autobusů CaetanoBus a společnost Toyota uvedou pod společnou značkou akumulátorový městský autobus e.City Gold a elektrický autobus s palivovými články H2.City Gold.

Toyota Motor Europe se věnuje začleňování technologie palivových článků včetně sad palivových článků, vodíkových zásobníků a dalších klíčových komponent do městských autobusů firmy CaetanoBus už od roku 2019. V prosinci 2020 Toyota Caetano Portugal (TCAP) vstoupila jako akcionář do firmy CaetanoBus s cílem podpořit rychlou expanzi klíčových aktivit výroby, vývoje a prodeje bezemisních autobusů.

Portugalská společnost CaetanoBus, v částečném vlastnictví firem Toyota Caetano Portugal a Mitsui & Co, se zaměřuje na výrobu autobusů a podvozků. CaetanoBus disponuje ucelenou nabídkou vozidel pro městskou a letištní dopravu a je mj. i výrobcem vozidla Cobus, které je světovým leaderem v oblasti letištní autobusové dopravy. CaetanoBus se zaměřuje na elektrickou mobilitu od roku 1980. Portugalský výrobce během loňského roku posílil své zastoupení na mezinárodní scéně prudkým růstem prodeje bezemisních autobusů po celé Evropě.

H2.City Gold je elektrický autobus CaetanoBus poháněný vodíkem s využitím systému palivových článků od Toyoty. Městský autobus má dojezd 400 km a jeho natankování nezabere víc než 9 minut. Vozidlo představuje první krok v rámci strategie co-brandingu, jejíž součástí je i čistě elektrický autobus e.City Gold.

Klíčovou součástí strategie spojení značek je změna ve značení vozidel, která budou nově používat logo Caetano i logo Toyota.

Datum zveřejnění

27.7.2021

Zdroj informací

Toyota

Foto: Toyota

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.1854 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál