Servind

Bosch na IAA Mobility

Bosch na IAA Mobility

Automobily, elektrokola, motocykly, skútry, závodní elektromobily: Bosch do oblasti mobility zapojuje všechny druhy dopravy. Dokonce i ze smartphonů a vašich domovů činí jejich součást. Na veletrhu IAA Mobility 2021 v Mnichově Bosch představí svá řešení pro personalizovanou, automatizovanou, propojenou a elektrifikovanou mobilitu.

Předváděcí vůz Bosch

V budoucnu se budou vozidla stále častěji pohybovat na elektrický pohon, budou propojena s ostatními účastníky silničního provozu a svým okolím, stále častěji budou sama přebírat řízení a nabízet svým cestujícím individuálně přizpůsobené služby. Technologie Bosch pro automatizaci, elektrifikaci, personalizaci a konektivitu tuto budoucnost mobility umožňují. Společnost má potřebné znalosti systému a komplexní kompetence v oblasti softwaru a hardwaru. Bosch například vyvíjí centrální počítače pro architekturu elektroniky budoucnosti. Společnost používá tzv. Vehicle Computer pro asistovanou a automatizovanou jízdu, pohyb vozidla i pro funkce kokpitu a elektroniku karoserie.

Parkování bez řidiče

Bosch a devět partnerů projektu živě představí budoucnost parkování. Tzv. Automated Valet Parking, které společně vyvinuly společnosti Bosch a Mercedes-Benz, vozům umožňuje na povel chytrého telefonu dojet na přidělené parkovací místo bez řidiče, aniž by řidič musel manévr sledovat. K tomu přispívají inteligentní infrastruktura parkovišť a technologie vozidel. Senzory na parkovišti sledují jízdní koridor a jeho okolí a řídí vozidlo. Technika ve voze bezpečně převádí povely z infrastruktury na jízdní manévry. Společný projekt VDA ukazuje, jak budou vozidla různých výrobců v budoucnu schopna komunikovat s technologiemi infrastruktury od různých dodavatelů.

Šlapání s podporou

V Evropě jsou eBike nejprodávanějšími elektrickými vozidly. Propojené produkty a služby zlepšují zážitek z jízdy a propojují eBikery s digitálním světem. Bosch představuje nová propojená řešení Connected Biking a umožňuje návštěvníkům zažít radost z jízdy.

Datum zveřejnění

14.8.2021

Zdroj informací

Bosch

Foto: Bosch

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2328 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál