Servind

Bosch elektrifikuje mobilitu

Bosch elektrifikuje mobilitu

Společnost Bosch chce přispět ke klimaticky neutrální mobilitě. Za cíl si dala přizpůsobit všechny třídy vozidel budoucím emisním požadavkům. Bosch má v oblasti elektrického pohonu širší pozici než kterákoli jiná společnost - od eBiků přes osobní automobily až po těžká užitková vozidla.

Dvoukolová a čtyřkolová vozidla s akumulátory

Portfolio společnosti Bosch zahrnuje všechny komponenty pro elektrifikaci osobních automobilů - od hnacího ústrojí přes řízení až po brzdy. Například eAchse kombinuje výkonovou elektroniku, elektromotor a převodovku do jednoho celku.

Kromě toho Bosch podporuje výrobce automobilů předem integrovanými systémovými řešeními pro platformy vozidel, aby mohli uvádět elektromobily na trh rychleji než dosud. Jádrem je optimalizovaná interakce řízení, brzdění a ovládání vozidla v takzvaném Advanced Driving Module, který je instalován společně s partnery tak, aby tvořil kompletní nápravový modul pro přední a zadní nápravu.

Společnost Bosch zvyšuje dojezd elektrických a hybridních vozidel nejen díky účinným pohonům, ale také díky tepelnému managementu. Cílené řízení průtoku tepla a chladu zlepšuje účinnost akumulátoru a provozuje všechny komponenty v optimálním teplotním rozsahu. Bosch také nabízí pohony a řídicí jednotky pro dvoukolová elektrická vozidla. Obě součásti spojené do kompaktního systému zajišťují přesné řízení motoru, spolehlivé jízdní vlastnosti a optimální průběh točivého momentu.

Systém palivových článků

Mobilní palivový článek umožňuje dlouhý dojezd s krátkou dobou doplňování paliva. Své přednosti ukazuje zejména v dálkové dopravě a u užitkových vozidel. Se zeleným vodíkem umožňuje palivový článek provoz vozidel bez emisí CO2. Společnost Bosch vyvíjí všechny důležité systémové komponenty až do přípravy k sériové výrobě a kompletní systém. Na zásobníku, který přeměňuje vodík a atmosférický kyslík na elektrickou energii, pracuje společně se švédskou firmou Powercell. Sériová výroba má začít v roce 2022. Uvedení kompletního systému palivových článků Fuel Cell Power Module od společnosti Bosch na trh je plánováno v roce 2023.

Služby pro elektromobilitu

Díky Battery in the Cloud umožní Bosch delší životnost akumulátorů v elektrických automobilech. Inteligentní softwarové funkce v cloudu průběžně analyzují stav akumulátoru a přijímají opatření proti stárnutí článků. „Usage Certificate“ rovněž dokumentuje aktuální stav akumulátoru způsobem, který je chráněn proti manipulaci po celou dobu jeho životnosti. To zvyšuje transparentnost zbytkové hodnoty akumulátoru při dalším prodeji.

S nabíjecími službami, jako jsou Convenience Charging Bosch zajišťuje, aby řidiči elektromobilů mohli snadno najít veřejně přístupné dobíjecí stanice a zaplatit u nich. Integrované řešení pro nabíjení a navigaci navíc umožňuje přesnou předpověď dojezdu a plánování trasy podél nabíjecích zastávek – včetně osobních preferencí, například nabíjecích stanic u restaurací.

Nabíjení doma

Inteligentní energetický manažer od společnosti Bosch umožňuje snížit emise CO2 a ušetřit náklady na energii v domácnosti. Jako rozhraní mezi tepelným čerpadlem Bosch a fotovoltaickým systémem optimalizuje využití vlastní solární energie a inteligentně ji distribuuje po celém domě. Kromě vytápění a ohřevu vody mohou být v budoucnu do systému řízení spotřeby energie Bosch integrovány také elektromobily. Ty pak lze nabíjet pomocí kompatibilních wallboxů tak, aby se využilo co nejvíce vlastní vyrobené elektřiny.

Datum zveřejnění

15.8.2021

Zdroj informací

Bosch

Foto: Bosch

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2888 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál