Servind

Faurecia přebírá společnost Hella

Faurecia přebírá společnost Hella

Tradiční společnost Hella, která byla již delší dobu na prodej, má nového majitele. Stala se součástí francouzské koncernu Faurecia, jednoho z předních globálních producentů zabývajících se automobilovými technologiemi. Převzetím Helly se Faurecia posunula na sedmé místo v žebříčku největších světových dodavatelů v rámci automobilového průmyslu a řadí se do evropské Top 5. Vznikne tak unikátní spojení technologií pro mobilitu s nulovými emisemi a předními vodíkovými technologiemi společnosti Faurecia s elektrifikačními řešeními společnosti Hella.

Faurecia převzala 60 % akcií od rodiny Huecků výměnou za hotovost a převod 9 % svých akcií. Ostatní akcionáři obdrží nabídku převzetí. Hodnota transakce znamená celkovou hodnotu společnosti Hella ve výši 6,7 miliardy eur.

Pokud jde o světlomety, Hella je na trhu zavedená značka a její jméno proto nezmizí. „Identita Helly, nově vytvořená divize a zaměstnanci budou i nadále hrát důležitou roli v kombinované společnosti,“ oznámila Faurecia. Sídlo Helly Lippstadt bude globální centrálou pro tři ze šesti obchodních oblastí: elektroniku, osvětlení a správu životního cyklu.

Podle Faurecie je fúze základem její ambice urychlit strategickou transformaci společnosti. Sloučená společnost se zaměří na čtyři oblasti růstu, které se orientují na současné megatrendy automobilového průmyslu. Jsou to:

- elektromobilita (včetně vodíkových palivových článků)

- asistenční systémy pro řidiče (ADAS) a autonomní řízení

- kokpit budoucnosti,

- správa životního cyklu.

Cílem Faurecie je využít silné stránky a zdroje Helly ke společnému ziskovému růstu. Očekává se, že do roku 2025 budou dosaženy synergické efekty ve výši 300 až 400 milionů eur. Skupina bude mít 18 500 inženýrů a specialistů včetně 3000 softwarových inženýrů.

Podle vedení Faurecie bude nově vtvořená společnost vyvíjet komplexní řadu komponent pro elektricky poháněná vozidla založenou na portfoliu energetického managementu společnosti Hella, senzorové technologie a akční prvky pro vozidla s akumulátory, jakož i systémová řešení Faurecie, stejně jako řešení pro skladování vodíku, systémy správy akumulátorů, měniče DC/DC a integrované nabíjecí systémy od společnosti Hella, jakož i systémy akumulátorů, vodíkové skladovací a stohovací systémy.

V roce 2020 byla Faurecia na osmém místě v žebříčku největších světových dodavatelů a Hella na 42. místě. Zájem o koupi Helly měly též Knorr-Bremse, Mahle a Plastic Omnium z Francie.

Datum zveřejnění

16.8.2021

Zdroj informací

Faurecia

Foto: Faurecia/Hella

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2356 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál