Servind

Také nejtěžší technika dekarbonizuje

Také nejtěžší technika dekarbonizuje

Japonský výrobce těžkých vozidel pro doly Komatsu a několik jeho zákazníků založili alianci Komatsu Greenhouse Gas Alliance, aby společně zabezpečili elektrifikaci v těžebním sektoru. Zakládajícími členy aliance jsou společnosti Rio Tinto, BHP, Codelco a Boliden.

Partneři Komatsu v oblasti skleníkových plynů budou se společností Komatsu spolupracovat na plánování produktů, vývoji, testování a zavádění nové generace těžebních zařízení a infrastruktury s nulovými emisemi. Aliance si klade za cíl podpořit koncept energeticky efektivních vozidel Komatsu pro těžkou nákladní dopravu schopných jezdit na různé zdroje energie včetně hybridních dieselelektrických, čistě elektrických, elektrických s nadzemním elektrickým vedením (trolejemi) a s vodíkovými palivovými články.

Nedávno společnost Komatsu oznámila partnerství se společností Honda Motor na společném vývoji elektrifikovaných mikro rýpadel s vyměnitelnými akumulátory. V rámci partnerství se také vyvíjí systém výměny akumulátorů pro stavebnictví.

Společnost Komatsu uvádí, že po mnoho desetiletí pracovala na snižování emisí skleníkových plynů v mnoha oblastech, včetně elektricky poháněných sklápěčů se vznětovými motory, zařízení na skladování regenerativní energie a programů na úsporu paliva.

Původní koncept nákladního vozidla Komatsu, který může jezdit na různé zdroje energie, bude oficiálně představen na MINExpo 2021 13. až 15. září v Las Vegas.

Datum zveřejnění

19.8.2021

Zdroj informací

Komatsu

Foto: Komatsu

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2698 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál