Servind

Škoda Auto vyhrála velký tendr Ministerstva financí

Škoda Auto vyhrála velký tendr Ministerstva financí

Ministerstvo financí dokončilo jednu z největších veřejných soutěží na nákup nových automobilů, v rámci níž poptávalo vozidla pro 61 subjektů státní správy a samosprávy. Mladoboleslavská automobilka zvítězila s vozem Škoda Fabia Combi, který dodá v počtu až 498 kusů, a to včetně servisních služeb po dobu 5 let nebo 150 000 km.

Velký centrální nákup Ministerstva financí se týká 61 orgánů státu. V následujících dvou letech budou vozy odebírat například Ministerstva obrany, životního prostředí a dopravy včetně jejich podřízených organizací, mezi které například patří například Správa železnic, Ředitelství silnic a dálnic a další subjekty státní správy a samosprávy.

„Centrální nákupy jsou krásným příkladem jak stát může a dokáže šetřit. Za poslední dva roky stát centrálně nakoupil už za 20 miliard korun a zapojilo se více než 250 organizací veřejné správy. A to včetně krajů a obcí, kterým centrální nákup může přinést nejen finanční úsporu, ale také úlevu od papírování a byrokracie. Stávající centrální nákup na 500 osobních vozidel Škoda Auto využije v následujících dvou letech na šest desítek úřadů včetně malých obcí, které si přijdou až na 20% úsporu v ceně auta,“ uvádí ministryně financí Alena Schillerová.

Škoda Auto podle smlouvy poskytne České republice 498 vozů Škoda Fabia Combi 1,0 TSI/70 kW 5MT ve výbavě Ambition rozšířené o vybrané prvky mimořádných výbav. Jednotliví odběratelé mohou automobily odebírat ve standardní výbavě definované centrálním zadavatelem, případně lze vozidla v souladu se zadávací dokumentací obohatit o volitelnou nadstandardní výbavu. Ke všem vozům jsou vytendrovány také servisní služby po dobu 5 let nebo 150 000 km. První vozy budou odběratelům předány do konce letošního roku.

Datum zveřejnění

1.9.2021

Zdroj informací

Škoda Auto

Foto: Škoda Auto

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2469 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál