Servind

Celoroční pneumatika nové generace

Celoroční pneumatika nové generace

Pneumatika Michelin CrossClimate 2 v sobě propojuje mnoho výkonnostních charakteristik, které jsou zdánlivě neslučitelné. Poradí si s různými povětrnostními podmínkami ve všech ročních obdobích. Poskytuje výhody letní pneumatiky z hlediska brzdných vlastností na suchém a mokrém povrchu, energetické účinnosti a životnosti, stejně jako přednosti zimní pneumatiky z hlediska záběru a brzdění na sněhu a při nízké teplotě. Značení 3PMSF (3 vrcholky hor se sněhovou vločkou) na bočnicích potvrzuje, že pneumatiku je možné používat v zimě i v zemích, kde je používání zimních pneumatik povinné.

Michelin CrossClimate 2 představuje inovativní kombinaci nejvyspělejších technologií, které se užívají ve všech částech pneumatiky, zejména ve směsi pryže a dezénu. Díky inovativním technologiím zajišťuje maximální výkony od prvního do posledního kilometru. Nová i s běhounem opotřebeným do zákonem stanoveného limitu (v souladu s předpisy týkajícími se užívání zimních pneumatik) exceluje především při brzdění a záběru.

Pneumatika se vyznačuje vynikající životností díky speciální směsi pryže a vroubkovaným lamelám, které snižují valivý odpor a prodlužují životnost pneumatiky. Díky delší životnosti se pneumatiky vyměňují méně často. Nižší valivý odpor zase snižuje emise CO2. Valivý odpor pneumatiky je srovnatelný s valivým odporem standardní letní pneumatiky. Díky delší životnosti si navíc řidiči mohou užívat lepšího poměru kvality a ceny a nižší valivý odpor snižuje spotřebu paliva.

Michelin CrossClimate 2 je k dispozici na ráfky s průměrem 15“ až 20“. Vyrábí se v sedmi evropských továrnách ve Francii, Polsku, Německu, Itálii a Španělsku.

Řada pneumatik Michelin CrossClimate měla obrovský dopad na evropský trh celoročních pneumatik, který od uvedení pneumatiky na trh v roce 2015 narůstá přibližně o 19 % ročně. Celoroční pneumatiky byly jediným segmentem, který zaznamenal pokračující růst i během pandemie. Odhaduje se, že v příštích pěti letech zůstane tempo růstu tohoto segmentu nad 16 % ročně.

Datum zveřejnění

10.9.2021

Zdroj informací

Michelin

Foto: Michelin

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2566 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál