Servind

Roadshow Škoda iV Day

Roadshow Škoda iV Day

Dříve probíhaly dny otevřených dveří přímo v automobilce. Ve snaze být studentům nablízku začala společnost Škoda Auto pořádat roadshow, která umožňuje navázat těsnější kontakt mezi experty a akademickým prostředím a oslovit více mladých talentů z různých technických oborů se zaměřením na elektrotechniku, IT a kyberbezpečnost a automobilový průmysl.

Roadshow Škoda iV Day se zaměřením na elektrifikované automobily iV navštíví během pěti týdnů devět českých vysokých škol, zaměřených především na technické vzdělávání. Z univerzity v Pardubicích zamíří mezi studenty v Liberci a Praze a přes Ostravu, Brno a Hradec Králové vzdělávací akci zakončí návštěva na vysoké škole v Plzni. Cílem je umožnit vysokoškolákům z technických oborů poznat novinky v oblasti elektromobility.

Akci provázejí přednášky a diskuze s experty z technického vývoje, výroby, logistiky a IT automobilky Škoda Auto, kteří zájemcům představí kompletní nabídku elektrifikovaných vozidel řady iV - od elektrického SUV Enyaq iV i plug-in hybridní varianty Superb iV, Octavia iV a Octavia iV RS.

Vedle automobilů se studenti mohou blíže seznámit taktéž s hlavními komponentami elektrických automobilů, které tvoří trakční akumulátor, elektromotor a nabíjecí soustava.

V oboru elektrotechniky je nyní velká poptávka po mladých expertech a podle zkušeností z akademického prostředí je nezbytné tuto oblast co nejvíce podpořit. Škoda Auto proto již na začátku letošního roku spustila pro absolventy vysokých škol tzv. Tech Trainee program, který má za cíl vyhledat talentované uchazeče především pro oblasti elektromobility a digitalizace a během roční přípravy seznámí mladé adepty s nezbytnými základy pro žádané a specializované profese.

Program roadshow Škoda iV Day

Datum Univerzita

22. 09. 2021         Univerzita Pardubice (Fakulta elektrotechnická, Dopravní fakulta Jana Pernera)

04. 10.2021         Technická univerzita v Liberci (Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií, Fakulta strojní)

05. 10.2021         Česká zemědělská univerzita v Praze (Technická fakulta, Provozně ekonomická fakulta)

06. 10.2021         České vysoké učení technické v Praze (Fakulta elektrotechnická, Fakulta strojní, Fakulta informačních technologií)

07. 10.2021         Vysoká škola ekonomická v Praze (Fakulta informatiky a statistiky)

11. 10.2021         Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava (Fakulta elektrotechniky a informatiky)

13. 10.2021         Vysoké učení technické v Brně (Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Fakulta informačních technologií)

14. 10.2021         Univerzita Hradec Králové (Fakulta informatiky a managementu)

20. 10.2021         Západočeská univerzita v Plzni (Fakulta strojní)

Datum zveřejnění

23.9.2021

Zdroj informací

Škoda Auto

Foto: Škoda Auto

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2495 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál