Servind

20. ročník udílení cen AutoBest

20. ročník udílení cen AutoBest

Jubilejní 20. ročník slavnostního ceremoniálu AutoBest Gala Awards se konal v Barceloně v La Llotja del Mar, dominantě města a jednom z architektonických klenotů Evropy. Zúčastnilo se ho více než 150 hostů ze 34 různých zemí. Neobvykle pozdní datum události bylo způsobeno pandemickou situací na kontinentu v první polovině letošního roku.

Předseda AutoBestu Dan Vardie řekl: „Více jsme od oslav 20. výročí Gala AutoBest nemohli očekávat. Seat Leon získal AutoBest Best Buy Car of Europe, nejvyšší ocenění, které většině evropských spotřebitelů poskytuje nejlepší nezávislé a profesionální hodnocení nových modelů přicházejících do Evropy. Jako místo pro naší historickou událost jsme vybrali Barcelonu a Španělsko. Jsme rádi, že jsme se mohli setkat zde v La Llotja del Mar, jednom z míst, která činí Evropu tak hrdou na své dědictví. Chtěl bych vyjádřit poděkování všem, kteří přispěli k této fantastické akci!“

Generální ředitel společností Seat a Cupra Wayne Griffiths při slavnostním večeru řekl: „Získání ceny AutoBest pro Best Buy Car of Europe 2021 je nejlepším možným uznáním pro tým, který se podílel na uvedení nejlepšího modelu Leon vůbec. Tento úspěch byl založen na investici ve výši 1,1 miliardy eur, která mu umožnila posunout se na další úroveň. Tento vůz byl navržený, vyvinutý a vyrábí se v Barceloně. Toto ocenění nám dává novou sílu sebejistého pohledu do budoucnosti a zároveň posiluje význam, který má Leon na trhu. To, že mohu převzít tuto cenu osobně, jménem celého týmu, je poctou tvrdé práci všech zúčastněných a jen těžko si lze pro tento účel představit lepší prostředí, než je La Llotja del Mar, spojené s vynikajícími umělci jako Gaudí, Miró a Picasso.”

Galavečerem hosty provázela okouzlující Liv von Boetticher. Oslavu výročí zahájily tři legendy automobilového světa, které poslaly působivé video zprávy: Ratan Tata, člen Síně slávy AutoBest, generální ředitel Stellantis Carlos Tavares a generální ředitel skupiny Renault Luca de Meo, oba držitelé ocenění ManBest.

„Jak Carlos a Luca řekli ve svých projevech, že AutoBest již není pouze představitelem nezávislých motoristických médií, které poskytuje přehled o odvětví prostřednictvím svých ocenění, díky nimž evropští spotřebitelé mohou chápat co je nejlepší a pomáhá jim při výběru. Dnes je AutoBest také Think Tank zkoumající možnosti budoucnosti automobilů a mobility!“ uvedl Dan Vardie.

Nová iniciativa AutoBest The Future is here (Budoucnost je zde) půjde hlouběji do filosofie nových koncepčních vozů. Bude zkoumat jaké technologie, inovace, trendy v designu, vybavení a další budou představovat budoucnost, která se v příštích letech stane realitou. Nový výbor AutoBest povede legendární designér Frank Stephenson, nově uvedený do pomyslné síně slávy oceněním DesignBest.

Společnost VinFast se stává oficiálním partnerem EcoBest Challenge, dalšího projektu navrženého organizací AutoBest. Jedná se o první nezávislou kontrolu parametrů nejpopulárnějších elektromobilů, které jsou v současné době v Evropě v prodeji, v reálných podmínkách. EcoBest Challenge 2021 se bude konat ve španělské Terrasse 5. až 7. listopadu.

K příštímu ročníku Galavečera chce AutoBest vyrazit do Štrasburku ve Francii. Datum bude oznámeno později. Očividně to závisí na vývoji pandemické situace. Více o Galavečeru AutoBest Awards 2021, včetně komplexních videozáznamů, je na oficiálních stránkách www.autobest.org.

Datum zveřejnění

04.10.2021

Zdroj informací

AutoBest

Foto: AutoBest

Fotogalerie

Výběr jazyka

Facebook

AutoTablet

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2552 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál